Λάζαρος Λαβασίδης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και σας περιμένει όλους να γυρίσετε σπίτι σας»

Με φόντο το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Βεγορίτιδας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας του  ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευάγγελος Στάιος, με αφορμή την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου των Εθνικών επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ανέγνωσε την κοινή επιστολή – δήλωση που συνυπέγραψαν οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, Λάζαρος ΛαβασίδηςΔιαμάντω ΚρητικούΑριστοτέλης Γεωργιάδης και Όλγα Καραδάκου.

  Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

  «Στις 21 Μαΐου, ο Ελληνικός Λαός ανέδειξε μια τεράστια ανάγκη. Την ανάγκη μιας ισχυρής προοδευτικής δύναμης, αντίβαρο της κυβέρνησης που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, προς όφελος των λίγων και ισχυρών. Αντίβαρο στο επιτελικό κράτος των απευθείας αναθέσεων του κ. Μητσοτάκη.

  Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη των αρχών, των αξιών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, έχει χρέος να παλεύει για τους αγώνες και τα όνειρα των πολλών.

  Ήρθε η ώρα, η Δημοκρατική Παράταξη ν αποτελέσει το πραγματικό ανάχωμα, απέναντι στην μονοκρατορία της δεξιάς.

  Η αρχή έγινε από την Φλώρινα! Στείλαμε ηχηρό μήνυμα, υπερδιπλασιάζοντας τη δύναμη μας. Στις 25 Ιουνίου, ας σηματοδοτήσουμε όλοι μαζί την επιστροφή στην υπευθυνότητα, την λογική και την πρόοδο.

  Με θετική ψήφο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δίνουμε νέα προοπτική στους πολίτες και τη χώρα, ανατρέποντας το πολιτικό σκηνικό».

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πλειοψηφών υποψήφιος του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ των εκλογών Μαΐου, Λάζαρος Λαβασίδης, δίνοντας τη δική του ερμηνεία για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21Ης Μαΐου και το «σύνθημα» για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, τόσο πανελλαδικά όσο και στην ΠΕ Φλώρινας…

«Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και σας περιμένει όλους 

να γυρίσετε σπίτι σας»…

  «Το ΠΑΣΟΚ αναμορφώνεται και ξαναξεκινά, αναδιοργανώνεται σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει την αξιόπιστη φωνή της σύνεσης και της λογικής στο πολιτικό μας σύστημα, απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό, αριστερόστροφο και δεξιόστροφο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στην Π.Ε. Φλώρινας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο υπερδιπλασιασμός του ποσοστού μας, μας δίνει κυριολεκτικά «φτερά στα πόδια. Και των συνυποψήφιων μου και των φίλων της παράταξης, που σημαίνει πως η ενότητα, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια του αγώνα μας, βρήκαν ανταπόκριση».

  …«Για εμάς, το πρώτο ζητούμενο είναι διατηρήσουμε τα εκλογικά μας κέρδη, όμως η στόχευση μας είναι να συσπειρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες που εμπνέονται απ’ τα ιδεώδη της Σοσιαλδημοκρατίας και Κεντροαριστεράς, ώστε να αγωνιστούμε για την μία από τις δύο Κοινοβουλευτικές έδρες  της ΠΕ Φλώρινας».

Οι δύο έδρες στη Φλώρινα…

  «Ο εκλογικός νόμος ξεκαθαρίζει πως οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

  Αυτό σημαίνει πως για την Φλώρινα τις δύο έδρες θα καταλάβουν τα δύο πρώτα κόμματα σε ψήφους στο νομό, ανεξάρτητα από την εκλογική τους επίδοση στη χώρα. Δηλαδή, αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έρθουν πρώτα στην ΠΕ Φλώρινας, οι έδρες θα καταλειφθούν από τους πληοψηφίσαντες των δύο κομμάτων, δηλαδή από εμένα και τον κ. Παπασωτηρίου.

  Είμαι βέβαιος, ότι η ορθή κρίση των πολιτών και αυτή τη φορά, θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα αποδώσει στο ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη που μας αξίζει, σε αυτή τη νέα προσπάθεια».