Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας: Αναπτυξιακός Οργανισμός – Δούρειος Ίππος για την επέλαση των επιχειρήσεων στο Δήμο

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 06 Μαϊου 2021 έρχεται μετά από αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, ως ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού, αντικαθιστούν βίαια τις καθ’ ύλην αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Πλέον η Δημοτική αρχή με συνοπτικές διαδικασίες, μπορεί να εκχωρεί σε αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα την αρμοδιότητα και το έργο των διοικητικών, κοινωνικών, πολεοδομικών, τεχνικών, πολιτιστικών-αθλητικών και άλλων υπηρεσιών του! Θα αναλαμβάνουν δηλαδή τη σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δημόσιων μελετών και έργων του κάθε δήμου, καθώς και την τεχνική και διοικητική υποστήριξη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των παραπάνω υπηρεσιών των δήμων.

Οι οργανισμοί αυτοί προβλέπονται από το ν. 4674/2020, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μια παρέμβαση καίριας σημασίας για το αστικό πολιτικό σύστημα, με πολύ καθαρό στόχο: «Τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις ΣΔΙΤ και το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο.»

Με την δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών:

  • Εκχωρούνται βασικές λειτουργίες των Δήμων που αφορούν τα δημόσια έργα, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον σε ιδιώτες. Τις καθιστά ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τον λαό.
  • Οι Δήμοι μετατρέπονται σε επιχειρηματίες, όπως κομπορρημονούσε ο πρωθυπουργός στις 18-6-2020, με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας που υπονομεύονται διαχρονικά
  • θα πληγούν καίρια οι εργαζόμενοι στους δήμους, αφού εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και αιρετοί πεισματικά δεν προσέλαβαν μόνιμο προσωπικό και τώρα αναθέτουν σε μια Ανώνυμη Εταιρεία να απασχολεί ένα φθηνό, «ελαστικά» και σε ομηρία προσωπικό
  • Δημιουργούνται θέσεις εργασίας – λάστιχο. Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν και για τους ήδη εργαζόμενους στους Δήμους και Περιφέρειες.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία Α.Ο. και έγκαιρα ενημερώνουμε τον λαό για τις καταστροφικές συνέπειες για εργαζόμενους και δημότες.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Φλώρινας  να εμποδίσουν έμπρακτα  κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, άλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμισης των υπηρεσιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να γίνει ο Δήμος ακόμα περισσότερο εργαλείο για να θησαυρίζουν οι λίγοι σε βάρος της ζωής  μας και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε σε εγρήγορση ώστε να μην ιδρυθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός στα όρια του Δήμου Φλώρινας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – 04.05.2021