Μάκης Ιωσηφίδης: Αποδοχή πρόσκλησης για διάλογο με τους όρους που είχε αρχικώς θέσει ο κ. Μπιτάκης

Κύριε Μπιτάκη,

Ισχυριζόμενος ότι «χρειάστηκε ένας και πλέον μήνας» για να αποδεχτώ την πρόσκληση που απευθύνατε στις 28-3-2020, λέτε για μία ακόμη φορά ψέματα. Αποδέχθηκα την πρότασή σας  για «συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο» ή «ντιμπέϊτ της αλήθειας», όπως αναφέρατε χαρακτηριστικά στην επιστολή σας, με ανοιχτή και δημοσιευμένη επιστολή μου στις 14-4-2020, όπου ανέφερα μεταξύ άλλων ότι «αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό μπορούμε να οργανώσουμε αυτό τον διάλογο».

Στη σημερινή σας επιστολή αναιρείτε την πρόσκληση για «συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο» και ζητάτε την παρουσία των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων. Προφανώς φοβάστε να αντιμετωπίσετε μόνος σας την αλήθεια και ζητάτε δεκανίκια. Debate ή «ντιμπέιτ της αλήθειας» όπως το ονομάσατε, γίνεται μεταξύ δύο. Στο debate αναπτύσσουν τις θέσεις τους οι εκπρόσωποι των εταιριών «Ξινό Νερό Μονομετοχική ΑΕ ΟΤΑ» και «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό ΑΕ», ενώ οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή είναι εκ του περισσού και επιζήμια. Η διπλή σας ιδιότητα, ως Προέδρου της Ξινό Νερό ΑΕ και ως Δημάρχου, σας δίνει την δυνατότητα να εκπροσωπήσετε και τους δύο φορείς, εκτός εάν ο ίδιος δεν αισθάνεστε δυνατός να το κάνετε. Επιπρόσθετα, εάν επιθυμείτε την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχετε παρά να με καλέσετε και θα παραβρεθώ με χαρά για να τοποθετηθώ και να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, όμως στη «συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο» που με καλέσατε θα είμαστε οι δυο μας.

Επίσης, προτείνω να ορίσουμε από έναν εκπρόσωπό μας, όπως γίνεται σε όλα τα debate, προκειμένου να κανονιστούν η διαδικασία και ο συντονιστής δημοσιογράφος.

Τέλος, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν την καθημερινή μάχη για την ενημέρωση των πολιτών και δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε καλώντας μόνο τρία ραδιόφωνα. Στο debate λοιπόν πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εν κατακλείδι δέχομαι να συμμετάσχω στο δημόσιο διάλογο που προτείνατε, στον χώρο και το χρόνο που επιλέξατε και με τους όρους που εσείς ορίσατε από την αρχή: συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο και παρουσία όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Δεν αποδέχομαι τον αυθαίρετο ορισμό του συντονιστή από την πλευρά σας, αλλά προτείνω να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα συμφωνήσουν οι εκπρόσωποί μας, όπως και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες της συζήτησης.

Παρακαλώ για την απάντησή σας μέχρι αύριο Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον επιμένετε στην αλλαγή των όρων που είχατε εσείς προτείνει, θα προβώ μόνος μου σε ενημέρωση όλων των δημοσιογράφων.

Μάκης Ιωσηφίδης

Πρόεδρος & Δ.Σ. της «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.»