Μάκης Ιωσηφίδης: Ο Δήμος Αμυνταίου τονώνει την κατήφεια και την απογοήτευση

Δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε όταν μετά από δεκαήμερη απουσία επέστρεψα στον τόπο μας και είδα ένα σκοτεινό Αμύνταιο, που δεν προδιαθέτει κανέναν για τα Χριστούγεννα και την υποδοχή του νέου χρόνου. Οι δέκα καμπάνες που έχουν τοποθετηθεί στον κεντρικό δρόμο του Αμυνταίου και μπορούμε να τις διακρίνουμε μόνο εάν προσέξουμε πολύ, αποπνέουν μιζέρια και απέχουν πολύ από τον πρέποντα Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κλίμα φέτος είναι φορτισμένο αρνητικά και η τοπική κοινωνία μετράει απώλειες. Χάσαμε ανθρώπους και είναι πολλοί αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν από τον ιό, ενώ όλοι μας έχουμε πληγεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απαξίωση των Χριστουγέννων και την υποδοχή της νέας χρονιάς με αυτό τον μουντό τρόπο.

Ο Δήμος Αμυνταίου οφείλει να εμπνεύσει το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε όλους μας. Το πνεύμα των Χριστουγέννων πολύ απλά μεταφράζεται σε Ελπίδα και Αλληλεγγύη. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Αμυνταίου με την σημερινή του ηγεσία. Έχει αποτύχει παταγωδώς στο τμήμα της αλληλεγγύης και δεν έχει καταφέρει να κάνει απλές δράσεις, όπως είναι ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος.

Πιστεύω με σθένος ότι ειδικά φέτος έπρεπε να υπάρχει εντονότερος στολισμός, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ναι, φέτος οι γιορτές δεν θα είναι όπως άλλων ετών, αλλά οφείλουμε να εμπνεύσουμε Ελπίδα στους συμπολίτες μας. Να φωτίσουμε τους δρόμους και να δώσουμε χαρά στους συμπολίτες μας, αλλά και προσδοκία ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι η αρχή για μία νέα πορεία. Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πόλη δημιουργεί αισθήματα χαράς και προσδοκίας σε κάθε Χριστιανό. Αντί γι’ αυτό ο Δήμαρχος φροντίζει να τονώσει κι άλλο την κατήφεια και την απογοήτευση του κόσμου.

Η αλήθεια είναι ότι από τον κ. Μπιτάκη δεν περιμένω πολλά πράγματα… Καλώ όμως τους συνεργάτες του να αναλάβουν πρωτοβουλία και να στολίσουν το Αμύνταιο και τις Κοινότητες. Έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, μπορούν να δώσουν ελπίδα και χαρά στον κόσμο τις Άγιες αυτές ημέρες. Όλοι μας οφείλουμε να τονώσουμε την Ελπίδα και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, για να βγούμε από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

 

Μάκης Ιωσηφίδης

πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου