Μάκης Ιωσηφίδης: Τελική απάντηση αποδοχής πρόσκλησης για διάλογο

Κύριε Μπιτάκη,

Για άλλη μια φορά επιμένετε να αλλάξετε τους όρους που εσείς προτείνατε για τον μεταξύ μας διάλογο. Αυτό εύκολα το διαπιστώνει κανείς, διαβάζοντας την αρχική σας πρόσκληση σε σχέση με την σημερινή απάντησή σας, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την μειωμένη αξιοπιστία σας.

Οπότε προκειμένου να μην δώσω άλλες αφορμές για να μην προσέλθετε στον διάλογο αποδέχομαι την όψιμη πρόταση σας, για παρουσία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ως παρατηρητών χωρίς δικαίωμα παρέμβασης, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι συνθήκες του μεταξύ μας διαλόγου και εφόσον έχετε τόση ανάγκη την ηθική τους υποστήριξη.

Διαφωνώ στην επιλογή του συντονιστή, καθώς υπάρχει τέτοια επιλογή στον Δήμο Αμυνταίου, δηλαδή δημοσιογράφος – μέλος αναγνωρισμένης δημοσιογραφικής ένωσης που διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική δεξιότητα και είναι γνωστός για την αμεροληψία του και την γνώση των θεμάτων του Δήμου Αμυνταίου. Παρά τη διαφωνία μου, γίνεται αποδεκτή και η πρότασή σας για συντονιστή από την ΕΡΑ Φλώρινας, προκειμένου να μην βρείτε αφορμή για μη προσέλευση σας στον διάλογο.

Η θεματολογία μας θα αφορά το Ξινό Νερό και δεν θα ανεχθώ λογοκρισία από οποιονδήποτε. Ούτως ή άλλως ο καθένας μας κρίνεται γι’ αυτά που θα πει και φέρει και την ευθύνη των λεγομένων του. Απλώς για να υπάρξει μία στοιχειώδης δομή στη συζήτηση προτείνω να υπάρξουν:

  1. τοποθετήσεις των δύο συμμετεχόντων (διαλέξτε εσείς τη σειρά),
  2. δευτερολογίες με την ίδια σειρά που θα γίνουν οι τοποθετήσεις και
  3. ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Επίσης, δεν μπορώ να δεχθώ τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Είναι οι άνθρωποι που – μεταξύ των άλλων – φιλοξενούν και γνωστοποιούν τις απόψεις μας, δίνοντας την μάχη της ενημέρωσης καθημερινά. Εάν εσείς θέλετε να τους απαξιώσετε, δεν θα σας ακολουθήσω. Η συζήτηση μπορεί να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, την ίδια ημέρα και ώρα, με την παρουσία ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο χώρος είναι μεγάλος και μπορεί να μας φιλοξενήσει όλους (δημοσιογράφους και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων) χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα περιοριστικά μέτρα. Άλλωστε ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής δεν θα έχετε  κανένα πρόβλημα να τον εξασφαλίσετε.

Επειδή αυτή η ανταλλαγή δημόσιων επιστολών έχει κουράσει τους συνδημότες μας και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε «δικαιολογίες» για να αποφύγετε  και να μην προσέλθετε στον διάλογο, σας ενημερώνω ότι εγώ θα πάω στο Πνευματικό Κέντρο, την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00 και προσκαλώ ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Εάν προσέλθετε καλώς. Εάν προτιμήσετε την γνωστή σ’ εσάς οδό της «λιποταξίας», ζητώ να μου παραχωρήσετε την αίθουσα. Σε περίπτωση που δεν το πράξετε, θα προβώ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων και συνακόλουθα των συμπολιτών μας, μόνος μου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο ή σε άλλον χώρο εάν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Αναμένουμε την απάντηση σας μέχρι την Τέταρτη, 6 Μαΐου και ώρα 14:00.

Τα ψέμματα τελείωσαν κύριε Μπιτάκη…!

Μάκης Ιωσηφίδης

Πρόεδρος & Δ.Σ. της «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.»