Μέτρα τώρα για την υγεία και την προστασία του λαού! Όχι άλλη θυσία για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Αναγκαίος ο εμβολιασμός, αλλά να μην κρύψει την αναγκαιότητα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και των μέτρων προστασίας, που είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.
  •  Η έναρξη των εμβολιασμών δεν αναστέλλει, αντίθετα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας να καραδοκεί.
  • Η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκαν τα εμβόλια, συγκριτικά με παλιότερα, επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε το ΚΚΕ: Ότι δηλαδή σήμερα υπάρχουν τεράστιες αντικειμενικές δυνατότητες για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία, όχι μόνο της λοίμωξης Covid-19, αλλά και άλλων ασθενειών που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Δυνατότητες όμως που μένουν αναξιοποίητες, όταν οι καπιταλιστές δεν επιλέγουν να επενδύσουν σε αυτές, επειδή το κέρδος, – κινητήρια δύναμη της παραγωγής και της επιστημονικής έρευνας, – δεν είναι το προσδοκώμενο.
  •  Όσο η κυβέρνηση απορρίπτει τα δικαία αιτήματα υγειονομικών, σωματείων και φορέων η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται, ενώ υπονομεύεται και ο αναγκαίος εμβολιασμός, ο οποίος, όπως φαίνεται θα τραβήξει μακριά.
  •  Μέτρα τώρα για την υγεία και την προστασία του λαού! Όχι άλλη θυσία για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ

29/12/2020