Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Την Πέμπτη και Παρασκευή 02-03/06 οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑΛ και Γενικών Λυκείων αντίστοιχα, θα υποβληθούν στην επίπονη και απαιτητική δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Γι’ αυτή τους την προσπάθεια, για την οποία προετοιμάζονται υπό αντίξοες συνθήκες προκειμένου να αναμετρηθούν με ένα άδικο σύστημα, αξίζουν τις θερμότερες ευχές μου για επιμονή, υπομονή και επιτυχία.

Αγαπητοί/ες νέοι και νέες της Φλώρινας,

μπορεί αυτή η δοκιμασία να αποτελεί μια σημαντική διαδικασία, αλλά δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχετε στη ζωή σας. Υπάρχουν επιλογές μπροστά σας που απαιτούν έναν διαρκή αγώνα για την κατάκτηση των στόχων σας, μια συνεχή συλλογή γνώσεων και εμπειριών ώστε ως ακαδημαϊκοί πολίτες, νέοι και νέες της προόδου του 21ου αιώνα, να διεκδικήσετε τα αυτονόητα και να κατακτήσετε τα επιθυμητά.

Εμείς από την πλευρά μας, οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί, στεκόμαστε δίπλα σας με κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να πράξουμε ό,τι χρειάζεται για το δικό σας μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο και εγώ, συνεχίζω να διεκδικώ τη μοριοδότηση της περιοχής μας ως πληγείσα από τον σεισμό της 19ης Γενάρη 2022, την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των Τμημάτων του, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται και αδικούν τις γενιές σας.

Καλή επιτυχία με δύναμη και υπομονή.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα