Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας υπενθυμίζει και μας κατευθύνει στα εντελώς αυτονόητα: όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, δίχως στερεότυπα και διακρίσεις.  Το μεγαλύτερο κριτήριο και δείκτης προόδου για μια κοινωνία είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Σήμερα λοιπόν, ας αναλογιστούμε και ας μελετήσουμε, ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να επιτύχουμε αυτή την πρόοδο. Ας απεμπολήσουμε λοιπόν τα όποια στερεότυπα επικρατούν στην κοινωνία μας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, πέραν της αναγκαίας πολιτικής συμπερίληψης και πρόσβασης, είναι και η προώθηση της αποδοχής. Η χώρα μας κατά το προηγούμενο διάστημα, σε μία δυσχερή οικονομική συγκυρία, κατάφερε να προωθήσει πολιτικές ενσωμάτωσης, ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων και να προσφέρει κοινωνική αλληλεγγύη.

Σήμερα, σε ένα νέο πλαίσιο πανδημικής κρίσης με εξίσου ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο, καλούμαστε να βρούμε εκείνους τους τρόπους για την επίλυση όλων των ζητημάτων που προκαλεί αυτή και επιπρόσθετα, όλων εκείνων που εμποδίζουν την συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.

 

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα