Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου

Αγαπητοί/ες συμπολίτες/ισσες,

Η 25η Μαρτίου είναι μία ημέρα μνήμης, μια ιστορική ημέρα για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας, ημέρα τιμής για τους ήρωες της Επανάστασης. Φέτος μάλιστα τιμούμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία αποτελεί το κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό γεγονός που σημάδεψε την Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ιστορία. Ο λαός της Ελλάδας αποτάχθηκε τον ζυγό και δημιούργησε το πρώτο εθνικό κράτος στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα αιτούμενα της Ελληνικής Επανάστασης, μιας νικηφόρας επανάστασης, δεν εγγράφονται απλώς σε σελίδες σκονισμένων βιβλίων Ιστορίας. Ενέπνευσαν και εμπνέουν, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη στιγμή ταλάντωσης ανάμεσα στο εθνικό και στο παγκόσμιο, σε μια περίοδο έντονων μετασχηματισμών και μεταβολών. Έτσι το ’21 αποτελεί διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του λαού μας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία και μας διδάσκει πως όταν οι λαοί ενωμένοι παλεύουν και αγωνίζονται, κερδίζουν όσα δικαιούνται.

Το 2021 δυστυχώς μας βρίσκει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική και υγειονομική συνθήκη, καθώς δεν μπορούμε να τιμήσουμε την επέτειο όπως αρμόζει στην πατρίδα μας. Σημερινοί ήρωες είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας, αφού ο καθένας με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, αγωνίζεται με στόχο την ελευθερία και απ’ αυτήν την κρίση.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους Καλή Δύναμη και Χρόνια Πολλά στο λαό μας, με την επίκαιρη όσο ποτέ φράση του ποιητή μας Α. Κάλβου «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία».

 

Χρόνια Πολλά! Πάντα ελεύθεροι

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας,

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα