Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα  για την πανδημία του κορονοϊού

Αγαπητοί-ες  συμπολίτες -ισσες μου,

Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Covid-19.  Αυτή η πρωτοφανής παγκόσμια κρίση έχει χτυπήσει και τη χώρα μας. Η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει ραγδαία και για αυτό απαιτείται ψυχραιμία. Στην πόλη μας, τη Φλώρινα, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές  δεν υπάρχει εντοπισμένο κρούσμα του Κορονοϊού.  Ξέρουμε ότι είναι θέμα χρόνου,  συγχρόνως όμως έχουμε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» να προφυλάξουμε την περιοχή μας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Μένουμε στο σπίτι μας, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και αυτοπεριοριζόμαστε. Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης. Τα προληπτικά μέτρα που παίρνονται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκούν.

Οι νέοι/ες συμπολίτες/ισσες μας καθώς και οι μαθητές/τριες, πρέπει να καταλάβουν ότι το κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για δύο εβδομάδες δεν είναι διακοπές. Είμαι σίγουρη ότι μπορούν να βρουν πολλές παραγωγικές και ευχάριστες ασχολίες και μέσα στο σπίτι. Όπως επίσης και οι πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες/ισσες μας, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα προληπτικά μέτρα παίρνονται κυρίως για αυτούς, διότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουν μέσα στο σπίτι ώστε να προστατευθούν. Να σταματήσουν προσωρινά τις συναθροίσεις, ακόμα και στην Εκκλησία.  Άλλωστε η αγάπη προς τον πλησίον μας επιβεβαιώνεται μέσα από τον αυτοπεριορισμό μας, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού και να επιβραδύνουμε την εξάπλωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δεν μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως υπεύθυνοι/ες πολίτες, τότε δυστυχώς θα ζήσουμε ανάλογες εικόνες με αυτές της Ιταλίας. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους πραγματικούς ήρωες που είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τεράστια μάχη. Μακάρι να μη χρειαστεί να διαπιστώσουμε τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέσα από αυτή τη κρίση θα συνειδητοποιήσουμε όλοι την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέσα σε αυτή την κρίση θα κριθούμε ως κοινωνία για τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συλλογική προσπάθεια. Θα τα καταφέρουμε έχουμε ιστορικά  σπουδαία παρακαταθήκη…θα βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ και θα νικήσουμε!

Y.Γ. Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας οι ομαδικές ή ατομικές επισκέψεις στα πολιτικά μου γραφεία στην Φλώρινα και στην Αθήνα. Η επικοινωνία μας θα πραγματοποιείται τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικά μέσα για όσο διάστημα απαιτηθεί.

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα