Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα και του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων, θεσμοθετήθηκε την 21η Μάρτη 1966 από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. και έκτοτε τιμάται κάθε χρόνο σε ανάμνηση του συγκλονιστικού συμβάντος ρατσιστικής βίας στην πόλη Σάρπβιλ της Ν. Αφρικής, όπου έχασαν την ζωή τους 70 άνθρωποι διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του καθεστώτος του Απάρτχαιντ την 21η  Μάρτη 1960.

Φέτος αυτή η ημέρα βρίσκει την ανθρωπότητα μέσα σε συνθήκες κρίσης λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Μια κρίση που χτυπά αδιακρίτως όλες τις χώρες και όλες τις εθνικότητες, ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής. Οι έκτακτες αυτές συνθήκες αναδεικνύουν τη σημασία της αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται, λόγω των συνθηκών εντός των οποίων διαβιούν, πολλαπλά εκτεθειμένοι στην πανδημία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού πρέπει να αποτελεί ημέρα προβληματισμού για την ανάληψη δράσεων, ώστε η σύγχρονη κοινωνία μας να εξαλείψει τις διακρίσεις κάθε είδους. Οφείλουμε να ενισχύσουμε δραστικά τους κοινωνικούς αγώνες για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας και της μισαλλοδοξίας. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας κοινωνίας πραγματικής ισότητας και ελευθερίας καταπολεμώντας όλα τα στερεότυπα και τις διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Στηρίζουμε τους αγώνες ενάντια στο νεοναζισμό και τα ακροδεξιά μορφώματα. Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε δράση και επιχείρηση καλλιέργειας ρατσιστικού μίσους και ξενοφοβίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, με συμπερίληψη, ισότητα και ελευθερία για όλους.

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας                     Η Νομαρχιακή Επιτροπή

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα                                     ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας