Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς θα βρεθούν, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, μαθητές-μαθήτριες και εκπαιδευτικοί. Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους (2020-2021), εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων, μία χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες.

Από σήμερα ξεκινάει για σας ένα νέο ταξίδι στις θάλασσες των γνώσεων και της μάθησης, ένα ταξίδι δύσκολο και απαιτητικό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σειρήνες της εποχής θα επιδιώξουν να σας απομακρύνουν από τον στόχο σας. Θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι ο αγώνας ποτέ δεν πάει χαμένος, μετανιώνουμε μόνο για τις μάχες που δεν δώσαμε και για τις ευκαιρίες που πήγαν χαμένες.

Σ΄ αυτό το ταξίδι δεν είστε μόνοι σας, συνοδοιπόροι και σύμμαχοι είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συναισθανόμενοι τη σπουδαιότητα του επιστημονικού και κοινωνικού τους ρόλου, θα φροντίσουν με υπομονή, επιμονή και υπευθυνότητα να σας μεταδώσουν τις αξίες της μάθησης, του ήθους, της αλληλεγγύης και της δύναμης του χαρακτήρα.

Επίσης, εύχομαι καλή δύναμη στους γονείς και κηδεμόνες, που παρά τις δυσκολίες των καιρών, συνεχίζουν και προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη του τομέα της Παιδείας, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και η ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!».