Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής θα πρέπει να αποτελεί το έναυσμα για ενεργοποίηση της κοινωνίας έναντι των δικαιωμάτων τους και όχι μια ευκαιριακή αφορμή προσέγγισης του ζητήματος.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε όλους τους τομείς δράσεις του ανθρώπου, τα Άτομα με Αναπηρία παραμένουν ευάλωτα, καθώς δεν χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησης που δικαιούνται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν μας επιτρέπουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (2014), περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, μεταξύ αυτών πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, ενώ περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν επίσης κάποιο πρόβλημα αναπηρίας.

Η προσπάθεια για έναν κόσμο δίκαιο, βιώσιμο, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς μας βρίσκει σύμφωνους και σύμμαχους, αφού κανείς δεν περισσεύει!».

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ