Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνδέθηκε με τις διεκδικήσεις των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, για χειραφέτηση και πλήρη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, δίνοντας το έναυσμα για την καταπολέμηση  στερεοτύπων και παρωχημένων αντιλήψεων της πατριαρχικής κοινωνίας.

Σήμερα, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι ο ρόλος και η θέση της γυναίκας στη δημόσια και πολιτική ζωή του τόπου είναι παράγοντες καθοριστικοί για την ανάπτυξη, τη συγκρότηση και τη θωράκιση της κοινωνίας.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε πολλαπλούς ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς, της αδερφής, της εργαζόμενης, δίνοντας καθημερινές και ξεχωριστές μάχες στον στίβο της ζωής, που οφείλουμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε.

Αναμφίβολα, η Ημέρα της Γυναίκας δεν αποτελεί μια γιορτή περιστασιακού χαρακτήρα, αλλά υπενθύμιση ότι οι γυναίκες όλου του κόσμου δικαιούνται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και ιστορικού γίγνεσθαι.

Χρόνια Πολλά!».