Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την εργατική πρωτομαγιά

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά , μια μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών. Η Πρωτομαγιά, παγκόσμια ημέρα μνήμης και πάλης των εργαζομένων, καθιερώθηκε μετά από μακροχρόνιους και επίμονους αγώνες της εργατικής τάξης .
Η ημέρα αυτή τιμάται σε όλο τον κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι το δικαίωμα στο μεροκάματο και στις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αποτελεί πανανθρώπινη αξία.

Φέτος, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία,  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζει έμπρακτα τον εργαζόμενο με την αύξηση του κατώτατου μισθού 50 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει έναν 15ο μισθό κάθε χρόνο, με ταυτόχρονη  αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 31 ευρώ τον μήνα. Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά ως μέτρο στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας μετά από πολλά χρόνια οικονομικής στασιμότητας του βασικού μισθού αλλά και ως αναγνώριση των προσπαθειών των εργαζομένων.  

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου Καλή Πρωτομαγιά και με κοινή προσπάθεια να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση προς όφελος της πατρίδας μας και της νέας γενιάς. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ