Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό

Συνδημότισσες, συνδημότες

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες μας δημιουργεί προβληματισμό και έντονη ανησυχία.

Στα δύο, σχεδόν, χρόνια της πανδημίας, ο Δήμος μας κατέγραφε από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, χάρη στην υπεύθυνη στάση όλων μας, στην τήρηση των μέτρων και στην ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δυστυχώς, η έξαρση που παρατηρείται τελευταία μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους και σε ποσοστό θετικότητας.

Μετά από όλο αυτό το διάστημα διαφόρων περιοριστικών μέτρων, είναι ασφαλώς κατανοητή η κούραση  – κυρίως ψυχολογική – που νοιώθουμε όλοι μας, όμως η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων ενόψει των ημερών των Χριστουγέννων μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Απευθύνω για πολλοστή φορά θερμή έκκληση προς όλες και όλους να μην αποκλίνουν στο ελάχιστο από την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Και κυρίως, απευθύνω έκκληση προς όλες και όλους να δείξουν εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη και να εμβολιαστούν το ταχύτερο για να προστατευθούν οι ίδιοι, οι οικογένειες τους και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με την ελπίδα πως το νέο έτος θα φέρει πίσω την ελευθερία μας και θα επιστρέψουμε στους γνώριμους ρυθμούς της προ-κορωνοϊού καθημερινότητας μας, εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και ευημερία.

 

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας