Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποτελεί υπενθύμιση και ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι του. Απέναντι στο κοινό μας σπίτι, τη φύση, απέναντι εν τέλει στην ίδια τη ζωή.

Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας 365 μέρες το χρόνο. Καθημερινά, με τις πράξεις μας, οφείλουμε να του δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, ώστε και αυτό να μας το ανταποδώσει βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας.

Στην περιοχή μας, στη Φλώρινα, το περιβάλλον έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται ακόμα. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, με φυσικές ομορφιές που σπάνια συναντά κανείς και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Απαιτείται όμως σεβασμός στη φύση και η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που θα επιτρέψουν στο περιβάλλον να “ανασάνει”.

Ως δημοτική αρχή, με ευαισθησία και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, επιδιώκουμε να καταστήσουμε τον Δήμο μας αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο.

Η δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος ψηλά στις προτεραιότητες της, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει υιοθετήσει συγκεκριμένες δράσεις.

Με την έλευση του φυσικού αερίου για θέρμανση και οικιακή χρήση, με την προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, με την μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων, με την προώθηση της πράσινης ενέργειας, με την εθελοντική δράση συμπολιτών μας μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού, με την ανάδειξη, βελτίωση και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου και με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων, που αποτελούν προτεραιότητες μας, επιδιώκουμε έναν Δήμο φιλικό προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε και όλους τους δημότες μας να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς!

 

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας