Μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνου Ρόζα για την 28η Οκτωβρίου

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, ως μια ηρωική επέτειος αντίστασης ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την τυραννία.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η ανδρεία των ελλήνων αγωνιστών ενάντια στον εισβολέα, ανάγκασαν τους ξένους να υποκλιθούν με σεβασμό μπροστά τους.

Όπως λοιπόν οι πρόγονοί μας πολέμησαν ενωμένοι και έδωσαν τους αγώνες τους με το λάβαρο της σημαίας να τους καθοδηγεί, έτσι και εμείς, σε ένδειξη αναγνώρισης όλων των θυσιών τους, ας υψώσουμε με περηφάνια τη γαλανόλευκη στα σπίτια μας.

Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ως ελάχιστος φόρος τιμής, ευγνωμοσύνης και σεβασμού απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Επιπλέον, ας προσπαθήσουμε να ενστερνιστούμε το αισιόδοξο μήνυμα της επετείου : ότι με ομοψυχία και εθνική ενότητα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες απειλές που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας σε όλα τα μέτωπα και ενάντια σε όλους τους εχθρούς πραγματοποιώντας έτσι το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα.

 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 !!!

Ζήτω η Ελλάδα !!!

 

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας

Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας