Με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γιάννη Λιάση και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

Με κάθε επισημότητα, μέσα σε κλίμα εορταστικό, ενωτικό και συναινετικό και με τις ευλογίες της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκ. 2023 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, παρουσία των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου, η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμυνταίου για την περίοδο 2024 -2028.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου και οι απερχόμενοι, Δήμαρχος Αμυνταίου και Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ.κ. Άνθιμος Μπιτάκης και Σωτήριος Βόσδου αντίστοιχα.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος, μετά το πέρας της τελετής δώρισε, ως ευλογία, στον νέο Δήμαρχο Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση έναν σταυρό και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

Μεταξύ άλλων, την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι, Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς και Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικου, πατέρας Κων/νος Ιωάννου, ο ανώτατος Διοικητής Φρουράς Αμυνταίου, Ιωάννης Ναούμ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διοικητής Δυτ. Μακεδονίας, Ταξίαρχος Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Κοζάνης, Πύραρχος Κων/νος Μαυροματίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αμυνταίου, Χρήστος Ανδρεάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ιωάννης Κιοσές, Νικόλαος Σαμαράς, Παύλος Λαζαρίδης, Βασίλης Άμπας, Γεώργιος Κωτακίδης και Μαρία Καρυπίδου, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Αμυνταίου, Κων/νος Θεοδωρίδης, Στέφανος Γιαγκούλης και Ιωάννης Στάϊος, Αετού, Σταύρος Αναστασιάδης και Περάσματος, Αιμίλιος Ασπρίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Αμυνταίου, Τρύφων Γρομπανόπουλος, η Δ/ντρια Α/βαθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, Όλγα Μούσιου Μυλωνά, η Σύμβουλος Μαθηματικών Δυτ. Μακεδονίας, Λεμονιά Μπούτσκου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Δημήτρης Νάντσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων του Δήμου Αμυνταίου.

Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, ανέφερε:

«Σεβασμιότατε, επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλες και φίλοι

  Σας ευχαριστώ θερμά για την συγκινητική παρουσία σας στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Αμυνταίου.

  Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση που νιώθω τη σημερινή μέρα, την μέρα ορκωμοσίας μου ως δήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου.

  Την ίδια στιγμή, είναι και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε, καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε, όπως έχουμε δεσμευτεί, στις προγραμματικές αρχές και τις εξαγγελίες μας, για ανάπτυξη της περιοχής μας με σχέδιο και οργάνωση, με πνεύμα συναίνεσης και με γνώμονα την εμπειρία μας και την αγωνία μας, για την προκοπή αυτού του τόπου.

  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειάζεται πνεύμα συνδημιουργίας και συνεργασίας.

  Χρειάζεται σκληρή δουλειά, επαφή με τους πολίτες, κοινωνική ευαισθησία, διεκδικητική στάση, επιδίωξη κοινωνικής συναίνεσης, σωστή και ρεαλιστική στάθμιση των προκλήσεων, χωρίς αμετροέπεια και υποσχέσεις για θαύματα.

  Ο συνδυασμός μας στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση έφερε με γνώση και συνείδηση τον τίτλο «Μαζί για τον τόπο μας».

  Και σήμερα, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση θα τονίσουμε το «ΜΑΖΙ», γιατί,

ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε έχοντας αντίπαλο τα προβλήματα και μόνο τα προβλήματα του πολίτη,

ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουμε να συμβαδίσουμε αποτελεσματικά με τη νέα περίοδο της αναπτυξιακής μετάβασης,

ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, εφαρμόζοντας την αξία και την πρακτική του κοινωνικού διαλόγου στοχεύοντας στις αναπτυξιακές προοπτικές

  Ποιο είναι το μεγάλο πρόταγμα;

  Η συγκρότηση ενός αποτελεσματικού Δήμου που θα είναι στην υπηρεσία του δημότη μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

  Και στο σημείο αυτό δεν πρέπει να παραλείψω μια βασική επισήμανση.

  Στην κοινή αυτή προσπάθεια θα συμβάλουν με τη γνώση τους, την αξιοσύνη τους και τις χρήσιμες προτάσεις τους και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού μας που δεν εξελέγησαν. Γιατί το σχήμα μας είναι μια ομάδα και ομάδα θα παραμείνει στην πράξη και στην ουσία.

  Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι η αγωνία για τον τόπο αυτό.

  Σας καλώ να εργαστούμε θέτοντας ως κρίσιμη  προτεραιότητα τα προβλήματα του τόπου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά.

  Γιατί οι παραγωγικές προϋποθέσεις και οι δυνατότητες της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που καλούμαστε από αύριο να διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση δεν μας ανήκουν, αλλά τις δανειστήκαμε από τους νέους, και πρέπει να τους τις παραδώσουμε ακόμα καλύτερες.

  Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αξιοποιώντας πολιτικές εμπειρίες και με πλήρη γνώση των προβλημάτων και των θεμάτων του τόπου, μπορούμε να δώσουμε το όραμα για ανάπτυξη από κοινού με όλους τους συνδυασμούς με όλους τους υποψηφίους.

  Οι εκλογές τελείωσαν και ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα του Δήμου μας με στόχο τις βέλτιστες λύσεις.

  Εύχομαι σε όλες και όλους τους εκλεγμένους καλή και παραγωγική θητεία στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.

  Για έναν Δήμο που μας αξίζει.

  Για ένα αύριο καλύτερο για τη νέα γενιά που θέλει και πρέπει να παραμείνει σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ!».