Με περίσσευμα θράσους χαρακτηρίζει η ΝΟ.Δ.Ε. Φλώρινας την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΘΡΑΣΟΥΣ

 

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίρου στο δελτίο τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Φλώρινας.  Έκπληξη προκαλεί μόνο το θράσος του στην αγωνιώδη προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να δικαιολογηθεί για το πενιχρότατο έργο της θητείας του.

Θράσος πράξη 1η

Για αφέντες και κομματικές ταμπέλες δεν δικαιούστε να μιλάτε, όταν έναν ολόκληρο χρόνο πριν τις εκλογές, ο Σύριζα αποφασίζει να στηρίξει και να δώσει χρίσμα στην παράταξη του κ. Καρυπίδη, στην οποία ανήκετε. Η ταμπέλα τοποθετήθηκε, να τη χαίρεστε και καλορίζικη.

Είστε με βούλα ο εκπρόσωπος του Σύριζα. Δικαίωμα σας, το οποίο φυσικά κανείς δεν σας αρνείται. Αφήστε όμως στην άκρη τα περί κομματισμού, γιατί δεν είστε ο καταλληλότερος.

Θράσος πράξη 2η:

Αναφέρεστε μόνο σε εντάξεις και σε μελέτες έργων(κάθετος άξονας, αρδευτικά, υδρεύσεις κ.α.). Τέσσερα ολόκληρα χρόνια εντάσσετε και μελετάτε. Τι φτιάξατε όμως, δεν μας λέτε. Ποια μεγάλα έργα παραδώσατε στην τοπική κοινωνία; Πόσες τετραετίες θα αργήσουν τα εγκαίνια;

Θράσος πράξη 3η:

Το κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών ποιο είναι; Μήπως η πρώην Παιδόπολη «Αγία Όλγα»; Εκεί όπου η εμμονή σας να υλοποιήσετε το έργο με απευθείας αναθέσεις κατέληξε σε φιάσκο και το έργο πήρε τελικά την άγουσα για το μέλλον;

Θράσος πράξη 4η:

Δεν σας είπε κανείς κ. Μπίρο, εκεί στον Σύριζα,  ότι ο προγραμματισμός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου περιλαμβάνει Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά και όχι την Φλώρινα; Στην Φλώρινα θα έρθει όταν και αν συμφωνήσει και αποφασίσει η άλλοτε κραταιά ΔΕΗ, να χρησιμοποιεί  φυσικό αέριο ως καύσιμο   για την διαδικασία εκκίνησης των εργοστασίων της.

Θράσος πράξη 5η:

Η αναφορά σε 2 γέφυρες μας φέρνει συνειρμικά στο νου την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» όπου ο Μαυρογιαλούρος δεν έκανε την γέφυρα που είχε υποσχεθεί. Αν εσείς πια, επιδιώκετε τη σύγκριση με τον Μαυρογιαλούρο, το πετύχατε. Εσείς ναι, την κάνατε την γέφυρα. Σοβαρά τώρα. Αν νομίζετε ότι αυτά τα έργα, τα μικρά τα οποία έχουν ανάγκη και τα δικαιούνται οι κάτοικοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και πρέπει να γίνονται, εντάσσονται στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που θα άλλαζαν τη φυσιογνωμία του τόπου μας και για τα οποία σας ψήφισαν οι πολίτες, τότε πολύ λυπούμαστε αλλά θα σας το πούμε. Είστε αλλού.

Πράξη τελευταία:

Η ανυπαρξία σημαντικών και μεγάλων έργων είναι αυταπόδεικτη. Η απόδραση σας από την Περιφέρεια με μια υποψηφιότητα στις εθνικές ή στις δημοτικές εκλογές συμβαίνει γιατί δεν έχετε κανένα έργο να υπερασπιστείτε. Φεύγετε αλλά δεν εγκαταλείπετε. Η εξουσία είναι γλυκιά. Θέλετε μέσω της απόδρασης να διαγράψετε τα παλιά και να πάτε σε άλλες πολιτείες άφθαρτος και «αμόλυντος».

Έτσι νομίζετε. Σας γνωρίσαμε και μάθαμε.

Εκτός κι αν πραγματικά πιστεύετε ότι, αφού μας σώσατε από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θα μας σώσετε τώρα και από τη θέση του Βουλευτή ή του Δημάρχου.

Εάν λοιπόν, αλήθεια, το πιστεύετε, δεν έχουμε να πούμε τίποτα.

 

ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ