Με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «κόπηκαν» οι μισοί αγρότες από την προκαταβολή της επιστρεπτέας

Όσο και να προσπαθούν από την κυβέρνηση να δώσουν παράσταση ενδιαφέροντος για τους αγρότες, ακόμη και με επιστράτευση του ίδιου του Μητσοτάκη, ο πρότερος ανέντιμος κυβερνητικός βίος τα χαλάει όλα. Και με το «καλημέρα» στο ΥΠΑΑΤ οι μισοί αγρότες κόπηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Το ξεχάσαμε;

Στο ΥΠΑΑΤ πήγε ο Μητσοτάκης, ανέξοδα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είπε και για το «μάρμαρο» ούτε κουβέντα. Είπε μια τεράστια ανοησία ότι κέρδισε το μεγάλο στοίχημα να πληρωθούν οι επιδοτήσεις στην ώρα τους. Ξεχνώντας ότι μόνο μετά από αναφορά του ΑΚΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι επιδοτήσεις σε όλα τα κράτη της Ευρώπης από το 2017 και μετά πληρώνονται στην ώρα τους, διότι τα πρόστιμα θα είναι τεράστια.

Ξέχασε επίσης ότι από την τελευταία πολύ κακή πληρωμή το ΥΠΑΑΤ χρωστάει ακόμη 11%, 8% κλεμμένα + 3% δημοσιονομική πειθαρχία.

Ξέχασε και την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου που προεκλογικά το είχε κάνει σημαία. Ξέχασε πολλά ακόμη.

Ήρθε πλουμιστός ως διάνος να μοιράσει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Εκτός από αοριστολογίες και φούμαρα οι αγρότες δεν αποκομίζουν απολύτως τίποτα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΥΠΑΑΤ.

Ο πρωθυπουργός είπε από το ΥΠΑΑΤ ότι το γάλα έπιασε τις υψηλότερες τιμές 15ετίας (υπονοώντας ότι οφείλεται σε αυτούς που αυξήθηκε το εισόδημα). Ξέχασε να μας πει ότι με την αύξηση τιμής των ζωοτροφών κατά 30% η τιμή του γάλακτος δεν καλύπτει με τίποτα το κόστος παραγωγής. Ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή από αυτά που είχε το θεατρικό σενάριο στην παράσταση στο «Θέατρο ΥΠΑΑΤ».