Με την «υπογραφή» του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτζιου Μ. ο Δήμος Φλώρινας ουραγός στις νέες ψηφιακές συνθήκες συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Η Δημοτική Παράταξη Ενότητα-Συνεργασία δεν απάντησε στην προ μηνός περίπου ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χάτζιου, διότι έμεινε σε αυτό το οποίο δήλωνε στο τέλος της απάντησης του, ότι δηλαδή θα μας περίμενε να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να διασφαλίσουμε από κοινού τις ιδανικότερες συνθήκες για την πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Κληθήκαμε, συζητήσαμε, λάβαμε τη δέσμευση ότι θα κληθούμε εκ νέου αλλά δυστυχώς ακόμα περιμένουμε.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε και να απαντήσουμε στον κ. Χάτζιο.

Η ομοψυχία, την οποία συχνά-πυκνά αναφέρει, δεν είναι απλά μία λέξη. Συνοδεύεται από πράξεις, συμπεριφορές και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Συμφωνεί  μεν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι δια περιφοράς συνεδριάσεις είναι προβληματικές, μένει όμως μόνο σε αυτό και ανεπιτυχώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μεταβιβάζοντας τις δικές του ευθύνες αλλού.

Στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο σύστημα εφαρμογής.

Μας λέει λοιπόν ότι υπάρχουν αδυναμίες προσαρμογής που πιθανώς εστιάζονται σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ή στο ίδιο το σύστημα εφαρμογής.

Απευθυνθήκατε κ. Χάτζιο σε Δημοτικό Σύμβουλο της δικής μας τουλάχιστον παράταξης και σας είπε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διεξαγωγή Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη;

Πως πιθανολογείτε έτσι αυθαίρετα ότι οι σύμβουλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν;

Πως τους κρίνετε κατ΄ αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο;

Δεν σας επιτρέπουμε κ. Χάτζιο.

Όσο για το σύστημα εφαρμογής του Υπουργείου έχουμε να σας πούμε ότι είναι το ίδιο για όλους τους Δήμους της Χώρας.

Πως είναι λοιπόν προβληματικό για εμάς και δεν είναι για τους άλλους;

Έτσι πήρατε την απόφαση λόγω αυτών των «αδυναμιών», κατά τα λεγόμενα σας, να μην προχωρήσετε σε μία προβληματική και πιθανόν μη επιτυχημένη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Και εδώ εμπλέκετε και τον Δήμαρχο και μας δηλώνετε ότι ήταν κοινή σας απόφαση. Προσπαθείτε να μοιράσετε την ευθύνη σε όσους περισσότερους γίνεται, γιατί έτσι πιστεύετε ότι δε θα πληγεί η εικόνα σας.

Επιτέλους αναλάβετε με παρρησία τις ευθύνες σας. Η θέση του Προέδρου είναι θέση παραγωγής έργου και δεν είναι μέσο άσκησης δημοσίων σχέσεων, ούτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο έχουμε για όλους μια καλή κουβέντα ανέξοδα και ξεκούραστα από τον καναπέ του σπιτιού. Θέλει κόπο και δουλειά.

Ο Δήμος Φλώρινας στο ζήτημα των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη είναι ουραγός. Είτε σας αρέσει αυτό, είτε όχι. Γιατί ακόμα και τώρα αν γίνει θα είμαστε μεταξύ των τελευταίων που θα διεξάγουν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Έστω όμως και έτσι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 

Υ.Γ.: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δύναται αλλά υποχρεούται από το ρόλο του να χρησιμοποιεί ήπια ρητορική.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου