Με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης

Την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Π.Ε. Φλώρινας.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, σε λιγνιτικές περιοχές όπως η Φλώρινα.

Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, αλλά και της πανδημίας, και κυρίως στο γεγονός ότι χάνονται ήδη πολλές θέσεις εργασίας, καθώς και στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσων διεξόδων, με τον τουρισμό να αποτελεί έναν βασικό πυλώνα στήριξης της περιοχής.

Ο κ. Γιαννάκης ζήτησε στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο, αλλά και με τον Ε.Ο.Τ., προκειμένου να προβληθούν και να στηριχθούν διάφορες μορφές τουρισμού (όπως ο χειμερινός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός κ.ά.) και εκδηλώσεις και έθιμα όπως οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές.

Επιπρόσθετα, προέταξε το θέμα της ολοκλήρωσης βασικών υποδομών, όπως ο κάθετος άξονας και η σιδηροδρομική σύνδεση με τις όμορες χώρες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών.

Από την πλευρά της η κα Ζαχαράκη τόνισε πως βασικός στόχος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, κάτι που ήδη ξεκίνησε μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, και η διαρκής συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Επιπλέον, υπογράμμισε πως στο προσεχές μέλλον θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη στήριξη επιχειρήσεων που σχετίζονται άμεσα με το τουριστικό προϊόν, όπως τα καταλύματα, η εστίαση κ.ά. και θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης των μορφών τουρισμού που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.