Νέοι βουλευτές Φλώρινας οι Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα

Τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

Στην Π.Ε. Φλώρινας νέοι βουλευτές είναι ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη Ν.Δ. και η Πέτη Πέρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα ανεδείχθητε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης επανεξελέγη πανηγυρικά βουλευτής Φλώρινας με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος έλαβε 7.612 ψήφους και ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. Δεύτερη σε σταυρούς η Μπούτσκου Λεμονιά με 1577, τρίτη η Ηλιάδου-Τάχου Σοφία με 1344 και ακολούθησε ο Μίσκας Ιωάννης με 894.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που κερδίζει τη δεύτερη έδρα, έχουμε αλλαγή σκυτάλης και μια ιστορική εκλογή. Η Πέτη Πέρκα είναι, πλέον, η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέγεται στη Φλώρινα, αφού επικράτησε με 4.418 ψήφους του μέχρι πρότινος βουλευτή Κώστα Σέλτσα, ο οποίος έλαβε 3.301 ψήφους. Ακολούθησαν οι Κεβρεκίδου Αλεξάνδρα με 954 και Καλαμάρας Φίλιππος με 854 ψήφους.

Τρίτο κόμμα στην Π.Ε. Φλώρινας «αναρριχήθηκε»  η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 7,29%, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο ανά εκλογική περιφέρεια πανελληνίως για το συγκεκριμένο κόμμα, με τον υποψήφιο και πρώην Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο να παίρνει 2.369 ψήφους.

Ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με 6,22%, το ΚΚΕ με 3.09%, η ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη με ποσοστό 2,75% και η Χρυσή Αυγή που υποχώρησε στο 2,36%.