Νέοι κάδοι απορριμμάτων στον δήμο Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε 143 νέους κάδους απορριμμάτων στο πλαίσιο των δράσεων βελτίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας.

­

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε από την ανάδοχο εταιρεία:

59 κάδους των 1.100 λίτρων

24 κάδους των 660 λίτρων

60 κάδους των 360 λίτρων

Η δράση είναι ενταγμένη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και υπηρετεί το στόχο βελτίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας. Με τη δράση αυτή αντικαθίστανται φθαρμένοι κάδοι και επεκτείνεται η χωρητικότητα της προσωρινής αποθήκευσης απορριμάτων προς αποκομιδή.

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε νέους κάδους σε επίπεδο 50% των υφιστάμενων με σκοπό να αντικαταστήσει φθαρμένους κάδους και να αυξήσει την χωρητικότητα περίπου 20% με βάση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την εξοικονόμηση ενέργειας”

“Με την προμηθεια αυτή επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων και μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. “Καλούμε τους Δημότες να συνεχίσουν και να εντείνουν την προσπάθεια ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από τα υπόλοιπα, και την αξιοποίηση των κάδων οικιακής κομποστοποίησης που μπορούν να προμηθευτούν χωρίς κόστος από τον Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετούνται κοινά απόβλητα στους κάδους ανακύκλωσης γιατί έτσι υπονομεύεται η κοινή μας προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

­

­