Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο Αντώνης Σίπκας

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΠΚΑΣ

Στην εκλογή νέου προέδρου προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, κατά τη συνεδρίαση  του της 10ης  Σεπτεμβρίου 2013, ύστερα από την έκπτωση του αξιώματος του πρώην προέδρου Τραϊανού Ρασάικου, λόγω διαγραφής του από την πλειοψηφούσα παράταξη .

Νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Αντώνης Σίπκας με 17 ψήφους υπέρ και τέσσερεις λευκές, αυτές της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ο κ. Σίπκας διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τη διετία 2002-2004 και Αντιδήμαρχος το 2009.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την απουσία της μείζονος μειοψηφίας, η οποία απέστειλε επιστολή στο προεδρείο δικαιολογώντας την απουσία της.

Στην επιστολή της η παράταξη του κ. Ασπρίδη αναφέρεται «σε διασταλτική ερμηνεία των υφιστάμενων διατάξεων και «επίδειξης ισχύος» του Δημάρχου».

Ακόμα κατηγορούν τον Δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο «κουρέλιασμα των θεσμών», για  «απίστευτη ανευθυνότητα, προχειρότητα και τεράστια φαυλότητα, με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπιμοτήτων και την επίδειξη «τσαμπουκά».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες της παράταξης του κ. Ασπρίδη, δήλωσε ότι « είναι ο μόνος στον οποίον αξίζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, γιατί μέχρι στιγμής σε συνεδρίες που ήταν κρίσιμες  για το σώμα είχε επιδείξει αυτού του είδους  συμπεριφορές. Διότι νόμιζε πως θα λειτουργούσε όπως παλιά, χωρίς να τηρεί τον νόμο».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΠΡΙΔΗ

 Δημοτική Παράταξη

Μείζονος Μειοψηφίας

Προς: Γραφείο Προέδρου

Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Φλώρινα, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, αποφασίσαμε να μην παραστούμε στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται με διασταλτική ερμηνεία των υφιστάμενων διατάξεων, ύστερα από τη χηρεία της θέσης του Προέδρου στα πλαίσια «επίδειξης ισχύος» του Δημάρχου.

Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στο κουρέλιασμα των θεσμών, που επιχειρείται απροκάλυπτα με απίστευτη ανευθυνότητα, προχειρότητα και τεράστια φαυλότητα, με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπιμοτήτων και την επίδειξη «τσαμπουκά» από τον Δήμαρχο.

Επιφυλασσόμαστε να εξηγήσουμε εκτενέστερα τις θέσεις μας στο Φλωρινιώτικο λαό σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης εντός των προσεχών ημερών.

Παρακαλούμε η δήλωσή μας αυτή να αναγνωστεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας

Ο επικεφαλής

Αιμίλιος Ασπρίδης

 

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Φλώρινας

Διαπιστώνουμε αυτές τις μέρες την συνεργασία- συμπαιγνία Ρασάικου – Ασπρίδη. Όσο για τις δηλώσεις του κ. Ασπρίδη για τσαμπουκά του Δημάρχου, έχω να πω τα εξής:  Δεν θα ήθελα να ανταποδώσω τους χαρακτηρισμούς του κ. Ασπρίδη, αλλά νομίζω ότι είναι ο μόνος στον οποίον αξίζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, γιατί μέχρι στιγμής σε συνεδρίες που ήταν κρίσιμες  για το σώμα είχε επιδείξει αυτού του είδους  συμπεριφορές. Διότι νόμιζε πως θα λειτουργούσε όπως παλιά, χωρίς να τηρεί τον νόμο. Γιατί ως δήμαρχος, μέχρι σήμερα έπραττα σύμφωνα μ’ αυτά που ορίζει ο νόμος και ο βασικός μου σκοπός είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου και του δήμου για το καλό των δημοτών του Δήμου Φλώρινας. Ποτέ δεν λειτούργησα υποχθόνια, όπως κάποιοι άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατείχαν. Ως δήμαρχος έχω δηλώσει ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό των δημοτών, γιατί και μετά την εκλογή μου, έχω δηλώσει, ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των δημοτών μου καθημερινά, για την αντιμετώπιση και την επίλυση όλων των προβλημάτων, που έχει ο δήμος.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον κ. Σίπκα.  Επίσης θέλω να συγχαρώ την παράταξη της μειοψηφίας της κ. Μούσιου, διότι και σήμερα επέδειξε ότι είναι μια παράταξη που σέβεται το σώμα και τους δημότες της Φλώρινας.

Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε καλή επιτυχία στο έργο σας.

ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ, Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας   

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας να ευχηθώ στον κ. Σίπκα καλή επιτυχία στο έργο του. Η δική μας στάση όπως εξήγησα στην αρχή είναι μία στάση πολιτικής επιλογής και δεν είχε να κάνει με το πρόσωπο του υποψηφίου, με τον κ. Σίπκα εγώ προσωπικά έχω συνεργαστεί και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και γνωρίζω καλά την δημοτική λειτουργία του. Καλή θητεία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΠΚΑΣ, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που με τίμησαν με την ψήφο τους στη θέση του προέδρου.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τα καλά του λόγια καθώς  και την κ. Μούσιου. Κι από αύριο δουλειά. Τίποτε άλλο. Ευχαριστώ.