Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: “Τώρα ξέρουμε”

” Τώρα ξέρουμε “

Σε μια έκρηξη πολιτικού αμοραλισμού και σε ένα κρεσέντο πολιτικής ανευθυνότητας, μάθαμε από την ανακοίνωση της Ν.Ο.Δ.Ε. Φλώρινας, ότι για την απομάκρυνση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών δεν έφταιγε το σχέδιο Αθηνά, δεν έφταιγαν οι πολιτικές αποφάσεις και επιλογές της περιόδου εκείνης. Δεν έφταιγαν οι πολιτικές των περικοπών και της συρρίκνωσης, αλλά οι εκπαιδευτικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Αλήθεια κύριοι της Ν.Ο.Δ.Ε., από πότε η ύπαρξη, λειτουργία και παραμονή μιας Ανώτατης Σχολής, είναι μόνο θέμα των πανεπιστημιακών και δεν αφορά την κοινωνία, τους θεσμικούς της εκπροσώπους, τα όργανά της και τους παραγωγικούς φορείς; Είναι απίστευτη πράξη πολιτικής δειλίας και ανευθυνότητας να ρίχνετε τις ευθύνες σας σε πλάτες άλλων, χωρίς να έχετε την γενναιότητα να αναλάβετε τις δικές σας.

Τώρα ξέρουμε ποιοι είναι πίσω από τις αντισυγκεντρώσεις που βαφτίζετε διαμαρτυρίες. Τώρα ξέρουμε ποιοι τις νομιμοποιούν, ποιοι επιχειρούν να τις αξιοποιήσουν και να τις εκμεταλλευτούν προς άγρα ψήφων, δίδοντας νομιμοποιητική βάση και ιδεολογικό άλλοθι. Τώρα ξέρουμε ποιοι επωάζουν το αβγό του φιδιού στη Φλώρινα, υιοθετώντας τις ποιο ακραίες και διχαστικές ρητορικές.

Τώρα ξέρουμε ποιοι βαφτίζουν το κλείσιμο των δρόμων και άρα την αδυναμία πρόσβασης πολιτών σε μια κλειστή ιδιωτική εκδήλωση κόμματος, ως δικαίωμα για διαμαρτυρία. Ποιος αλήθεια παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διαμαρτυρίας;

Εκτός βέβαια αν κρατάτε ως αποκλειστικό σας δικαίωμα την δυνατότητα να επιλέγετε εσείς πότε, ποιοι και πού θα συγκεντρώνονται. Ομολογουμένως, έχετε καινοφανής αντιλήψεις περί δημοκρατίας.

Αναβιώνετε και είναι προφανής επιλογής σας, τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας, που είναι όμως καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Φαίνεται πως η ακραία τάση της ΝΔ βρίσκει έκφραση στην ΝΟΔΕ Φλώρινας, ταυτιζόμενη με τα πιο ακραία στοιχεία της πόλης. Έτσι προφανώς εξηγείται και η παρουσία προβεβλημένων στελεχών σας σε τέτοιου είδους αντισυγκεντρώσεις. Κουβέντα όμως δεν λέτε για το εάν υιοθετείτε ακραία συνθήματα που ακούστηκαν όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Τώρα ξέρουμε ότι για σας, το πρόβλημα της χώρας είναι ο Πολάκης που καπνίζει ή τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη και όχι η χρεοκοπία της χώρας εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών που την οδήγησαν σε αυτή.

Αποδεικνύεται τελικά ότι το πρόβλημα σας, δεν είναι οι δεκάδες «άριστοί» σας, που περνούν το κατώφλι της εισαγγελίας και που καταδικάζονται με κατηγορίες από διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μέχρι ασέλγεια κατ’ επανάληψη σε ανηλίκους. Κρατήστε εσείς όλους αυτούς τους «άριστους», χάρισμά σας. Εμείς προτιμούμε τους έντιμους και καθαρούς πολίτες και πολιτικούς.

Και για να μην σας αδικούμε, όντως η δήλωση της κυρίας Κεραμέως δεν έγινε στην Καστοριά, όπως εν τη ρύμη του λόγου του είπε ο συντονιστής μας,στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ Φλώρινας. Αν όμως επιχειρήσετε να ερευνήσετε στο διαδίκτυο, θα την βρείτε. Η Ν.Ο.Δ.Ε. Καστοριάς όμως, κυκλοφόρησε κείμενό της την Τρίτη 26/2/2019, όπου με σαφήνεια μιλά για κατάργηση των συγχωνεύσεων.

Όσο δε για τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί έγκρισης από βουλευτή της Κοζάνης για το δεύτερο τμήμα της Σχολής καλών Τεχνών τι να πούμε, μόνο εσείς θα μπορούσατε να σκεφθείτε με αυτόν τον τρόπο, καθώς η συνωμοσιολογία, οι τοπικοί ανταγωνισμοί και οι διαιρετικές πολιτικές είναι στο DNA της πολιτικής σας αντίληψης και λειτουργίας. Αυτό όμως δεν σας επιτρέπει να κατανοήσετε ότι έτσι οδηγηθήκαμε σε τρομακτικές ανισότητες. Διαβάστε προσεκτικότερα τις δηλώσεις του υπουργού και ίσως αυτή την φορά κατανοήσετε ότι αυτά που περιγράφετε μόνο σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν.

Φαίνεται όμως, πως το στήσιμο αντισυγκεντρώσεων σε ολοσκότεινες νύχτες, υπό τον πένθιμο ήχο καμπανών και τη συνοδεία ακραίων συνθημάτων, ταιριάζει απόλυτα με τις πολιτικές, ιδεολογικές και αισθητικές σας αντιλήψεις.

Βέβαια ηχηρή απάντηση σε αυτή την αντίληψη, δόθηκε από τον Γ.Βασιλείου, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου Ιεράς Συνόδου, όπου σε  δημόσιο άρθρο του, γράφει μεταξύ άλλων για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Όταν οι καμπάνες σημαίνουν πένθιμα,ο κόσμος πεθαίνει και μάλιστα πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες όταν το Ελληνικό Έθνος υποδουλώθηκε στους Οθωμανούς και στους Γερμανούς κατακτητές…(πηγή:www.vimaorthodoxias.gr,http://anastasiosk.blogspot.com/2019/01/blog-post_892.html).

Κρατήστε τα όλα, κατάδικά σας. Εμείς θα επιμένουμε με το φως, τη γνώση και την πρόοδο.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ