Οι δεσμεύσεις του Θ.Καρυπίδη στη Φλώρινα

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Την μείωση των οικιακών τιμολογίων κατά 30% και των επιχειρήσεων κατά 50%, υποσχέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη Δυτική Μακεδονία Θόδωρος Καρυπίδης, την Παρασκευή  7 Μαρτίου κατά την συνέντευξη τύπου και την παρουσίαση των πρώτων τεσσάρων υποψηφίων του συνδυασμού του «Ανατροπή-Δημιουργία» για την ΠΕ Φλώρινας.

Επεσήμανε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία του να θεωρείται η περιφέρεια μας μια από τις πλουσιότερες, η ζημιά της οποίας σε χρηματοδότηση είναι 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτή η αδικία λοιπόν πρέπει να αποκατασταθεί στην περιοχή. Κι αντιπρότεινα η ΔΕΗ ως πρώτο βήμα καλής θέλησης και ισορρόπησης των απωλειών και δεν στοιχίζει παραπάνω από 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο  αυτό που προτείνουμε, κοστολογημένο, να μειώσει κατά 30% τα τιμολόγια στα νοικοκυριά και κατά 50% στις επιχειρήσεις. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκε στην αρμόδια επιτροπή η οποία επεξεργάστηκε την πρόταση, πήγε και στην αρμόδια επιτροπή ενέργειας υπό τον κ. Πετράκο.

Μ’ αυτή λοιπόν τη δέσμευση συν κάποια προτάγματα που έβαλα αποδέχτηκα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβω υποψήφιος περιφερειάρχης. Αυτή η πρόταση πήγε και στον κ. Καμένο και σε άλλους χώρους».

– Για ια τον κοινωνικό αυτοματισμό τόνισε ότι «εμείς θα αποκαταστήσουμε και θα εξαλείψουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που έχει γίνει κοινωνικός κανιβαλισμός, γιατί ερχόμαστε να διευρύνουμε ένα κοινωνικό μέτωπο εναντίον της αδικίας αλλά με ενότητα. Εάν νομίζουν ότι ο λαός θα παραμείνει στους καναπέδες και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού, να στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δηλαδή τα κακά παιδιά της ΔΕΗ οι καλοπληρωμένοι και να μειωθούν και σ’ αυτούς οι μισθοί στους συνταξιούχους να μειωθούν οι συντάξεις και να μην έχουν δουλειά και αυτοί δουλειά, γιατί εγώ δεν έχω, αυτό δεν θα περάσει».

 

– Οι 4 πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την ΠΕ  Φλώρινας είναι οι, Παναγιωτίδου Ελισάβετ  Δικηγόρος, Δημήτρης Πεσκέλογλου επιχειρηματίας, Λιθοξοϊδης Κώστας, φοροτεχνικός, Αντωνιάδης Γιώργος φαρμακοποιός.


ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο κ. Καρυπίδης δεσμεύτηκε αν ο λαός τον εκλέξει στις 18 Μαΐου για:

Α) Δημόσια ΔΕΗ. «Η ενέργεια και το νερό είναι δημόσια αγαθά. Δεν παραδίδονται σε κανέναν επιχειρηματία. Όποιος επιχειρηματίας θέλει να επενδύσει στην ενέργεια υπάρχουν οι δυνατότητες. Υπάρχουν κι αλλού κοιτάσματα. Να μάθουν επιτέλους αυτοί οι επιχειρηματίες το χέρι στην τσέπη».

Β) Για αξιοποίηση της περιοχής της ΠΕ Φλώρινας. «Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι πολύ σημαντικό στην περιοχή που ζούμε. Είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη γεωπολιτική αξία. Πέρα από τα ενεργειακά της, τα νερά της, είναι μία περιοχή που συνορεύει με την FYROM και την Αλβανία, είναι μια περιοχή από την οποία θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου, ο ΤΑP και μ’ αυτό αποκτά μία επιπρόσθετη αξία η περιοχή μας».

Γ) Για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. «Επίσης θέλω να πω ότι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Φλώρινα είναι ο πρωτογενής τομέας. Εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μαζί το ενδιαφέρον και με ευκαιρία αυτό που λέω ξεκαθαρίζω, όπου υπάρχουν τα πλεονεκτήματα εκεί θα δίνονται και οι δυνατότητες των επενδύσεων και των πολιτικών. Δεν θα λειτουργήσουμε ποσοτικά, θα λειτουργήσουμε ποιοτικά».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πριν ξεκινήσω να κάνω μια επισήμανση. Σήμερα οι σημαίες στη Φλώρινα πρέπει να είναι μεσίστιες και νάχουν υψωμένες μαύρες σημαίες. Γιατί έχει πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το νομοσχέδιο που πουλάμε τις μονάδες της Φλώρινας, την πιο σύγχρονη μονάδα που υπάρχει στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και από τις πιο σύγχρονες της Ευρώπης και τον «μαύρο χρυσό», τον λιγνίτη μας, τα ορυχεία μας.

Αυτό δυστυχώς πέρασε απαρατήρητο από τους τοπικούς φορείς. Καλώ από δω από τη Φλώρινα κάθε φορέα και πολίτη και ιδίως τους βουλευτές να μην τολμήσουν και ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο.

Εάν ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας μας δώσει την εντολή μετά της 18 του Μάη να αναλάβουμε τα ηνία της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, θα είμαστε αντιμέτωποι σ’ αυτή την επιλογή, με όποιον τρόπο. Κι ο τρόπος υπάρχει.

Εάν νομίζουν ότι ο λαός θα παραμείνει στους καναπέδες και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού, να στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δηλαδή τα κακά παιδιά της ΔΕΗ οι καλοπληρωμένοι και να μειωθούν και σ’ αυτούς οι μισθοί στους συνταξιούχους να μειωθούν οι συντάξεις και να μην έχουν δουλειά και αυτοί δουλειά, γιατί εγώ δεν έχω, αυτό δεν θα περάσει.

Εμείς θα αποκαταστήσουμε και θα εξαλείψουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που έχει γίνει κοινωνικός κανιβαλισμός, γιατί ερχόμαστε να διευρύνουμε ένα κοινωνικό μέτωπο εναντίον της αδικίας αλλά με ενότητα. Και ήδη τα σημάδια ενότητας όσο αφορά το κομμάτι της ΔΕΗ τόχουμε συμφωνήσει σε κορυφαίο επίπεδο, και θυμίζω γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος με τη στήριξη του, και θα διευρύνουμε αυτή τη στήριξη και από άλλους φορείς αντιμνημονιακούς και από άλλα κόμματα, όταν δέχτηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας να έχουμε 30% φτηνότερο ρεύμα στα σπίτια της Δυτικής Μακεδονίας και 50% φτηνότερο ρεύμα σε όλες τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό θα αποκλείσει τον κοινωνικό  αυτοματισμό και θα αρθεί μια αδικία κι ο κάτοικος από την Σαμαρίνα, την Κρυσταλλοπηγή τον Πολύμυλο της Κοζάνης, την Δεσκάτη, όταν θα μας πείραζαν τη ΔΕΗ, που πάνε να μας την πειράξουν οι σημερινοί κυβερνώντες και οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, τότε θα καταλαβαίνανε τι σημαίνει κοινωνική συνοχή.

Ερχόμαστε πρωτίστως με πρόταση για την κοινωνική συνοχή κι αυτή θα είναι η προσπάθεια μας.

Στη Φλώρινα βρίσκομαι κατ’ αρχήν για να παρουσιάσω τους πρώτους υποψηφίους και ταυτόχρονα να δώσουμε το στίγμα αυτής της προσπάθειας. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να μιλώ από το εργαστήρι. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να μιλώ με την κοινωνία, να αφουγκράζομαι την κοινωνία και να μεταφέρω τις απόψεις της κοινωνίας.

Βρισκόμαστε στη φάση που συζητάμε με την κοινωνία. Καταγράφουμε τις απόψεις της κοινωνίας, τις προτάσεις της κοινωνίας τις οποίες θα τις επεξεργαστούμε με μία ομάδα η οποία έχει ήδη συγκροτηθεί και υποψηφίων αλλά και ανθρώπων που σήμερα ζουν στο περιθώριο, παιδιά, νέοι επιστήμονες που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο, γιατί έτσι οδήγησαν οι κυβερνώντες τα πράγματα να ενεργοποιηθούν. Ήδη πολλά απ’ αυτά τα παιδιά έχουν έρθει κοντά μας. θα δουλέψουμε λοιπόν αυτές τις προτάσεις της κοινωνίας θα βάλουμε και τις δικές μας απόψεις και θα επιστρέψουμε στην κοινωνία με ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο, με προτεραιότητες. Δεν θα εξαγγείλουμε εμείς πρόγραμμα στη Δυτική Μακεδονία που χρειάζεται ένας προϋπολογισμός κράτους.

Έτσι λοιπόν να τελειώνουμε μ’ αυτές τις ανακολουθίες, να μην χαρακτηριστούμε κι εμείς αυτό που λέμε στους άλλους ότι μόλις μπήκαμε στην πολιτική αρχίσαμε τις κολοτούμπες. Από μας κολοτούμπα δεν θα υπάρξει. Σε ότι θα δεσμευτούμε και εσείς μας δώσετε την εντολή να το υλοποιήσουμε δεν θα παρεκκλίνουμε απ αυτό. Ότι δεν είναι μέσα στις δυνατότητες μας, στην οικονομική ευχέρεια δεν θα το κάνουμε. Θα παλέψουμε να φέρουμε επιπρόσθετους πόρους.  Αλλά αυτό θα το κάνουμε γνωστό στον κόσμο νωρίτερα.

Από τώρα δεσμεύομαι μαζί με τους συνεργάτες μου:

Α) Δημόσια ΔΕΗ. Για ενέργεια και νερό είναι δημόσια αγαθά. Δεν παραδίδονται σε κανέναν επιχειρηματία. Όποιος επιχειρηματίας θέλει να επενδύσει στην ενέργεια υπάρχουν οι δυνατότητες. Υπάρχουν κι αλλού κοιτάσματα. Να μάθουν επιτέλους αυτοί οι επιχειρηματίες το χέρι στην τσέπη. Γιατί μέχρι τώρα μάθανε να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη και να παίρνουν εταιρίες του Δημοσίου αντί πινακίου φακής.  Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Υπάρχουν περιπτώσεις που χωρίς να βάλουν ίδια κεφάλαια οι επιχειρηματίες να περνάνε στην κατοχή τους και δημόσιοι οργανισμοί αλλά και πολλές φορές ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την εθνική μας ασφάλεια. Εμείς δεν έχουμε κάτι μ’ αυτούς τους επιχειρηματίες, θέλουμε να επενδύσουν κι ένας από τους λόγους που ζητήσαμε 50% φτηνή ενέργεια είναι κι αυτό. Να προσελκύσουμε κι εδώ επενδύσεις με φτηνότερο κόστος στην παραγωγή κι άρα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα. Αλλά η λογο9κή το να διαπλέκουμε με τις κυβερνήσεις για να κάνω τη δουλειά μου και να συμμετέχω νωρίτερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων  που είναι στην ΕΕ και να βγάζουν οδηγίες για τη χώρα μας η Ευρώπη, οι Βρυξέλλες εν αγνοία του Ελληνικού λαού, αυτό θα σταματήσει. Τι θέλω να πω , πριν πάρει η Ευρώπη απόφαση για τα ενεργειακά ήδη ήταν εκεί οι γνωστοί εργολάβοι και καθοδηγούσαν τις αποφάσεις των Βρυξελλών που πρέπει να υιοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση, εν αγνοία του ΔΣ της ΔΕΗ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κι αυτά που λέω τα παραδέχτηκε σε μένα ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός. Άρα λοιπόν αυτό πρέπει να σταματήσει.

Β) Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι πολύ σημαντικό στην περιοχή που ζούμε. Είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη γεωπολιτική αξία. Πέρα από τα ενεργειακά της, τα νερά της, είναι μία περιοχή που συνορεύει με την FYROM και την Αλβανία, είναι μια περιοχή από την οποία θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου, ο ΤΑP και μ’ αυτό αποκτά μία επιπρόσθετη αξία η περιοχή μας. Η αξία αυτή όμως πρέπει να έχει μία δυνατότητα, της διεύρυνσης, της αναφοράς με συνέργεια στα Βαλκάνια, κι από δω πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή και πρέπει να δημιουργηθεί, κάτι που το λέει κι φίλος μου ο Παντελής, μία Ευρωπεριοχή, όπου μέσα εκεί να έχουμε τη δυνατότητα και της συνύπαρξης και των επενδύσεων και της από κοινού λειτουργίας στα πράγματα.

Οι ακραίες καταστάσεις, οι εθνικιστικές κορώνες, βλάπτουν τους λαούς, δεν τους ωφελούν. Εμείς προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Γ) Επίσης θέλω να πω ότι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Φλώρινα είναι ο πρωτογενής τομέας. Εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μαζί το ενδιαφέρον και με ευκαιρία αυτό που λέω ξεκαθαρίζω, όπου υπάρχουν τα πλεονεκτήματα εκεί θα δίνονται και οι δυνατότητες των επενδύσεων και των πολιτικών. Δεν θα λειτουργήσουμε ποσοτικά, θα λειτουργήσουμε ποιοτικά. Δεν θα λειτουργήσουμε κατά το κακέκτυπο του αθηνοκεντρικού κράτους που έχουμε σήμερα στη χώρα και το κακέκτυπο ενός άλλου Κοζανίτικου κράτους. Όπου υπάρχουν οι δυνατότητες εκεί θα διαθέσουμε και τους πόρους. Για να παράγουμε πλούτο και μέσα απ’ αυτόν τον πλούτο θα λύσουμε και το πρόβλημα της απασχόλησης και να κάνουμε μια δίκαιη κατανομή του εισοδήματος στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

Για μας η Δυτική Μακεδονία δεν είναι ποσότητα είναι ποιότητα. Δεν σημαίνει ότι εκεί που είναι ο πολύς πληθυσμός θα πρέπει να δίνεις και την βαρύτητα των έργων.

Και να απαντήσουμε και σε κάτι το οποίο το ζούμε. Εγώ το φώναζα για την Κοζάνη. Έλεγα τότε στον κ. Κουκουλόπουλο, τα δίνετε όλα στην πόλη της Κοζάνης και σκοτώνετε τα χωριά. Θα έρθει μέρα που δεν θα μπορεί η πόλη να λειτουργήσει. Και δεν λειτουργεί η πόλη της Κοζάνης. Το 32% των καταστημάτων της πόλης είναι κλειστά. Το ίδιο συμβαίνει και στη Φλώρινα, γιατί σήμερα περπάτησα όλη την αγορά της Φλώρινας. Όλοι οι καταστηματάρχες χτυπούσαν το άδειο ταμείο. Δεν κάνανε οι άνθρωποι σεφτέ.

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το πράγμα; Δεν υπάρχουν ευθύνες; Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι λάθος οι πολιτικές και πρέπει να τις αλλάξουν; Να διαθέσουν τους πενιχρούς πόρους που διαθέτουν εκεί που υπάρχουν δυνατότητες, με πολλαπλασιαστή. Το ένα ευρώ να παράγει τουλάχιστον άλλο ένα ευρώ.

Δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει πρόνοια, δεν φροντίζουμε τους αναπήρους μας, για ποια Δημοκρατία μιλάμε; Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να μας απασχολήσουν. Όλα αυτά θα τα επεξεργαστούμε, θα τάχουμε προτεραιότητα και θα επιστρέψουμε με δέσμευση σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με κοστολογημένο πρόγραμμα με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Θέλω να λέω λίγα να ακούω πολύ και να πράττω όταν είμαι σίγουρος τι πρέπει να επιλέξω.

Θέλω να ξέρετε ότι θα δώσω όλη μου τη δύναμη για να φέρουμε την ανατροπή. Και τα μηνύματα που υπάρχουν απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι ότι η ανατροπή θα γίνει στις 18 του Μάη.

ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): Το κόστος της  ενέργειας βαραίνει ιδιαίτερα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μας είπατε ότι θα μειώσετε το οικιακό τιμολόγιο κατά 30% και των επιχειρήσεων κατά 50%. Μπορείτε να μας δώσετε επιπλέον  στοιχεία πως θα γίνει αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν συζήτησα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κορυφαίο επίπεδο και μου έγινε νάμαι υποψήφιος έβαλα κάποια προτάγματα για την περιοχή ενέργεια νερό δημόσια αγαθά, παραμένουν στο κράτος και δεν τα ακουμπάει κανείς και ως ανταπόδοση της αδικίας που έγινε στην περιοχή μας με βάση τωρινά στοιχεία που το αποδεικνύουν, με ένα ψευδεπίγραφο ΑΕΠ που τίθεται ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ που μας δημιουργεί πρόσθετη αιμορραγία στους πόρους σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα. Δεν μπορείς να είσαι η πλουσιότερη περιφέρεια και ταυτόχρονα να έχεις 30% ανεργία και 30.4% σε ήπειρο και Μακεδονία μαζί. Όταν εμφανίζεσαι ως Τρίτη πλουσιότερη περιφέρεια και ταυτόχρονα έχεις την υψηλότερη ανεργία , κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό που δεν πάει καλά είναι το ΑΕΠ της ΔΕΗ.

Αυτή η αδικία λοιπόν πρέπει να αποκατασταθεί στην περιοχή. Κι αντιπρότεινα η ΔΕΗ ως πρώτο βήμα καλής θέλησης και ισορρόπησης των απωλειών και δεν στοιχίζει παραπάνω από 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο  αυτό που προτείνουμε, κοστολογημένο, να μειώσει κατά 30% τα τιμολόγια στα νοικοκυριά και κατά 50% στις επιχειρήσεις. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκε στην αρμόδια επιτροπή η οποία επεξεργάστηκε την πρόταση, πήγε και στην αρμόδια επιτροπή ενέργειας υπό τον κ. Πετράκο.

Μ’ αυτή λοιπόν τη δέσμευση συν κάποια προτάγματα που έβαλα αποδέχτηκα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβω υποψήφιος περιφερειάρχης. Αυτή η πρόταση πήγε και στον κ. Καμένο και σε άλλους χώρους.

Αυτό που χθες συζήτησα με το ΣΥΡΙΖΑ αν ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας μας δώσει την εντολή, θα το συζητήσω με όποια κυβέρνηση είναι. Αν είναι κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, θα το συζητήσω και μαζί τους και θα το βάλω ως θέμα. Εάν δεν το αποδεχτούνε, θα βρούμε άλλους τρόπους για να αποκαταστήσουμε την αδικία στην περιοχή μας.

Δεν  μπορεί να έχεις την παραγωγή της ενέργειας και να χάνει  η ΔΕΗ μόνο από ένα μηχάνημα 10 εκατομμύρια ευρώ. Μας δουλεύουν; Απλά είναι τα πράγματα.

Έτσι θα το πετύχουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ (Βούζας Π.): Πως πάει ο συνδυασμός σας και ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η αντίδραση της Φλώρινας πέρα από το να μην ψηφίσει ο βουλευτής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Ποια θα είναι η στάση της υπόλοιπης περιφέρειας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει στάση της Φλώρινας. Δεν μ’ αρέσουν η διαχωρισμοί. Σε μια περιφέρεια που το περιφερειακό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις και κάποιοι τις κρατάνε στα συρτάρια με αποτέλεσμα κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Κι ένας απ’ αυτούς είναι ο κ. Πλακεντάς αλλά και ο κ. Κύρινας, αποχωρούν από την συνεδρίαση του οργάνου, γιατί δεν τηρούνται οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και δεν αποστέλλονται τα ψηφίσματα εκεί που πρέπει να σταλούν, αντιλαμβάνεστε γιατί γίνονται αυτά που γίνονται. Δεν π[ρέπει να μιλάμε για Φλώρινα, για Αμύνταιο ή Πτολαιμαϊδα. Πρέπει να μιλάμε για Δυτική Μακεδονία, πρέπει να μιλάμε για τον ενεργειακό άξονα που θα επικοινωνεί, θα συνεννοείται και από κοινού θα διεκδικεί. Οι διαχωριστικές γραμμές βόλευαν τα τοπικά μικροσυμφέροντα. Είναι τα συμφέροντα των πολιτικών, των πολιτευτών, είναι των βουλευτών. Έβριζε ο υποψήφιος της Εορδαίας τον υποψήφιο της Κοζάνης, να φανατίζουν το κοινό και να εκλέγονται. Αλλά δεν θα πάνε μακριά. Θα σταματήσουν.

Πρέπει να ενώσουμε. Θα διευρύνουμε το κοινωνικό μέτωπο και θα ενώσουμε.

Άρα δεν πρέπει να είναι μεσίστιες οι σημαίες στη Φλώρινα, πρέπει να είναι σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Σ’ ότι αφορά τον συνδυασμό πάει πολύ καλά το ψηφοδέλτιο σε όλη την περιφέρεια. Από παντού έρχονται νικηφόρα μηνύματα.