Οι επερωτήσεις που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φλώρινας από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χ. Μπαρδάκα και Ν. Καρυπίδη

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινα,ς τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, κατατέθηκαν οι επισυναπτόμενες επερωτήσεις, που αφορούν τους οδικούς άξονες της περιοχής μας και το κλείσιμο του ΕΛΤΑ στο Δ.Δ. Μελίτης:

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ 

ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

ΚΟΙΝ

Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

(μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας)

  • Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

             το ζήτημα των κεντρικών οδικών αξόνων της περιοχής μας ανέκαθεν προβλημάτιζε τους κατοίκους της Φλώρινας. Ο προβληματισμός τούτος έχει ενταθεί  τελευταία, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις παρήγαγαν αισθήματα αποκλεισμού και άνισης μεταχείρισης.

            Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Οκτωβρίου κατέθεσα πρόταση για την διεξαγωγή  ειδικής συνεδρίασης στην οποία θα κληθούν όλοι οι συναρμόδιοι (η παρουσία μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο των δύο τελευταίων χωρικών αντιπεριφερειαρχών, κ. Μπίρου Στέφανου και κ. Ηλιάδη Δημήτριου διευκολύνει την διαδικασία), προκειμένου να αναλυθεί ηκατάσταση λεπτομερώς, οι αιτίες που δημιούργησαν και συντηρούν το πρόβλημα, αλλά κυρίως και κατά απόλυτη προτεραιότητα να τεθεί επί τάπητος ο μελλοντικός σχεδιασμός.

           Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν απαντήσατε (έργω ή λόγω) στην πρόταση μου,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

αν προτίθεστε να προκαλέσετε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των οδικών αξόνων της περιοχής μας.

Με εκτίμηση,

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα–Συνεργασία¨

ΚΑΡΥΠΙΔΗ Δ. Νικόλαου & ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

ΚΟΙΝ

Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

(μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας)

  • Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

              Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Οκτωβρίου τέθηκε υπόψη σας από τον πρώτο υπογράφοντα ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, το οποίο προϊόντος του χρόνου εξελίσσεται σε σημαντικό πρόβλημα που δυσχεραίνει και καθιστά προβληματική την καθημερινότητα των κατοίκων του Δ.Δ. Μελίτης και των όμορων κοινοτήτων.

           Αναφερόμαστε στο κλείσιμο του ταχυδρομείου Μελίτης, το οποίο κάλυπτε βασικές επικοινωνιακές ανάγκες και εξυπηρετούσε μια περιοχή με συνολικό πληθυσμό 2500 τουλάχιστο κατοίκων. Πέραν δε των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, για χρόνια εξυπηρετούσε τις συναλλαγές των συνταξιούχων ΟΓΑ και αποτέλεσε σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΝΦΙΑ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κ.λ.π).

          Επειδή μέχρι και σήμερα δεν λάβαμε απάντηση ή ενημερωθήκαμε ή διαπιστώσαμε ενέργειες σας για το παραπάνω ερώτημα και με δεδομένο ότι σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα η τοπική αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί στις αντιδράσεις,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

αν προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία του ταχυδρομείου Μελίτης, (όπως π.χ. την έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο ή την απευθείας παρέμβαση σας στην διοίκηση των ΕΛΤΑ και στο αρμόδιο Υπουργείο),

Με εκτίμηση,

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Δ. Νικόλαος          &         ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος 

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φλώρινας