Οι νέοι αντιδήμαρχοι Δήμου Φλώρινας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας

Τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Φλώρινας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013.

Σε μια διαδικασία 2,5 ωρών συζήτησης μεταξύ του  Δημάρχου   των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του, ομόφωνα κατέληξαν στους νέους Αντιδημάρχους.

Στη διαβούλευση της 13ης Ιανουαρίου 2013 ο κ. Βοσκόπουλος έκανε ένα απολογισμό του έργου της διετίας που πέρασε και υπενθύμισε στους Δημοτικούς Συμβούλους την αρχική του θέση ότι όλοι θα δοκιμαστούν. Που σημαίνει ότι θα αντικατασταθούν όλοι, πετυχημένοι και αποτυχημένοι.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αδυναμίες, προβλήματα και αστοχίες της διετίας που πέρασε, να προτείνουν λύσεις αλλά και να επισημάνουν, ότι αυτού του είδους οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι ανά Δημοτική Ενότητα των οποίων οι αρμοδιότητες θα καθοριστούν με απόφαση του Δημάρχου, είναι:  Καρακόλης Μιχάλης, Μαβίδης Παναγιώτης, Μπαρδάκας Χρήστος, Καραγκιοζίδης Θεοδόσης, Ευαγγέλου Νίκος.

Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης τοποθετήθηκε ο κ. Σίπκας Αντώνης. Στο νομικό πρόσωπο ως πρόεδρος προτάθηκε ο κ. Κρομύδας Σπύρος και Αντιπρόεδρος η κα   Λαζαρίδου Αντιγόνη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στις δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε. ο κ. Δήμαρχος είπε:

«Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία εδώ την ημέρα που θα ανακοινώσουμε τους Αντιδημάρχους του Δήμου Φλώρινας, αλλά και για τη συμβολή σας στο έργο του Δήμου και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, για όλα όσα έχει κάνει ο Δήμος προς όφελός τους. Πιστεύω, ότι θα συνεχίσετε το έργο σας και ότι θα είστε αμερόληπτοι και αξιοπρεπείς, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Σήμερα, μετά από τη δίωρη διαβούλευση του συνδυασμού μας, δημοκρατικά και από κοινού καταλήξαμε στα ονόματα που θα καλύψουν τις θέσεις των Αντιδημάρχων.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, τους απερχόμενους Αντιδημάρχους και την κ. Πρόεδρο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τα μέλη του συνδυασμού τα οποία με συγκίνησαν ιδιαίτερα, καθώς δε δέχτηκαν να οριστούν ως Αντιδήμαρχοι, θεωρώντας ότι έτσι δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν άλλα στελέχη μέσα από την παράταξή μας, αλλά και αυτούς που για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές.

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας θα είναι οι κ.κ. Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης, Χρήστος Μπαρδάκας, Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης και Νικόλαος Ευαγγέλου.

Επίσης, θα προταθούν και οι εξής:

Ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου ο κ. Σπύρος Κρομμύδας, Αντιπρόεδρος η κ. Αντιγόνη Λαζαρίδου και ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ο κ. Αντώνης Σίπκας.

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων θα οριστούν σύντομα και θα ανακοινωθούν».

 

 

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

 

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας.

Σε εντελώς διαφορετική βάση οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων, οι οποίοι τίθενται επικεφαλής Διευθύνσεων υπηρεσιών του Δήμου. Το νέο συγκεκριμένο πια σχήμα φαίνεται να είναι πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό, προς όφελος των πολιτών. Ελπίζουμε ότι και οι εργαζόμενοι θα προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας, για να πάψουν να υπάρχουν παράπονα, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου καθυστερούν να απαντήσουν στα αιτήματα των πολιτών.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες έχουν ως εξής:

 

Ο κ. Ευαγγέλου Νικόλαος, υπεύθυνος για

-Τη λειτουργία  και  το συντονισμό όλων των  υπηρεσιών  της Διεύθυνσης  Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής καθώς και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης.

-Την τέλεση πολιτικών γάμων του Δήμου Φλώρινας

 

Ο κ. Μπαρδάκας Χρήστος, υπεύθυνος για

–  Τη λειτουργία  και  το συντονισμό όλων των  υπηρεσιών  της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας.

-Την τέλεση πολιτικών γάμων του Δήμου Φλώρινας.

 

 Ο κ. Καρακόλης Μιχαήλ υπεύθυνος για

-Τη λειτουργία και το συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος.

Την τέλεση πολιτικών Γάμων του Δήμου Φλώρινας.

Τέλος του μεταβιβάζονται για τα Τοπικά Διαμερίσματα Κάτω Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος και Φλώρινας οι κατά τόπον αρμοδιότητες  που αναφέρονται στο Ν. 3852/2010.

 

Ο κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος υπεύθυνος για

– Τη λειτουργία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας-Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και τις Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.

–  Την τέλεση πολιτικών Γάμων του Δήμου Φλώρινας

 

Ο κ. Μαβίδης Παναγιώτης υπεύθυνος για

-Τη λειτουργία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  καθώς και της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π.

-Την τέλεση πολιτικών γάμων.

 

Η θητεία των νέων Αντιδημάρχων θα διαρκέσει από 14-1-2013 μέχρι και 31-8-2014.

Φλώρινα, 14-01-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ