Ο Άνθιμος Μπιτάκης για τη συνάντηση των Δημάρχων των Ενεργειακών Δήμων στην Αθήνα

Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου μαζί με τους Δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας και Φλώρινας καθώς και με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπιδη, πραγματοποίησε τρίωρη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Θωμά και τον κ. Μουσουρουλή.

Κατά την σύσκεψη αυτή, από κοινού με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Πλακεντά, προτάθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της διασύνδεσης των μονάδων τηλεθέρμανσης Δήμου Αμυνταίου και Δήμου Εορδαίας, στην υπό κατασκευή «Μονάδα 5», με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα και εκμετάλλευση των τηλεθερμάνσεων, την εκμετάλλευση της «Μονάδας 5» καθώς και την διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής. Οι προτάσεις αυτές καταγράφηκαν και το Υπουργικό επιτελείο επιφυλάχθηκε να   προσδιορίσει τις απόψεις του στο άμεσο μέλλον.

Επίσης συζητήθηκε και έγιναν προτάσεις, για την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου στην ευρύτερη περιοχή, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής καθώς και τους άξονες ανάπτυξης, οι οποίοι χρήζουν άμεση ενεργοποίηση για την ολοκλήρωση του πλάνου της ομαλής μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την βιωσιμότητα του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας.

Τέλος, τέθηκε η πρόταση της δημιουργίας συντονιστικού τοπικού οργάνου από τον κ. Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος θα μεταφέρει τις προτάσεις και τις απόψεις των Δημάρχων στην Κυβερνητική Επιτροπή.

 

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Αμυνταίου