Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης για την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτας Μακρή

Την Παρασκευή 17/09/2021  επισκέφτηκε την Φλώρινα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, με αφορμή τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου της ΕΜΑΕΦ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κ. Υφυπουργού με πρωτοβουλία του  βουλευτή κ. Γιάννη Αντωνιάδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  με φορείς της  εκπαίδευσης του νομού. Στην σύσκεψη  συμμετείχαν ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ιορδανίδης, η διευθύντρια της Δ.Ε Φλώρινας κ. Ευγενία Μαρνέρη, ο διευθυντής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιώργος Λυγούρας , η πολιτευτής της ΝΔ κ.  Λεμονιά Μπούτσκου, η πολιτευτής της ΝΔ  κ. Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Φλώρινας  κ. Μιχάλης Ρωμανίδης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ  Φλώρινας κ. Λαζαρίδου Μαρία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αμυνταίου κ. Νίκος Μιχαηλίδης, συνδικαλιστικά στελέχη και πρώην αιρετοί καθώς και  διευθυντές σχολείων της ΠΕ και της ΔΕ Φλώρινας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο  αντιδήμαρχος Οικονομικής Ανάπτυξης  κ. Νικος Γρηγοριάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν από τους φορείς στην κ. Υφυπουργό τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση της Φλώρινας. Ιδιαίτερα τονίστηκαν τα αρκετά λειτουργικά έξοδα που έχουν οι σχολικές μονάδες στην περιοχή μας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τον χειμώνα, η διαδικασία της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, τα προβλήματα που προέκυψαν στην τελευταία εκλογική διαδικασία και στη συγκρότηση των νέων διοικητικών συμβουλίων κ.α.

Η κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις όλων των παραβρισκόμενων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν. Η κ. Μακρή  υπογράμμισε πως η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ. Για τον λόγο αυτό προσλήφθηκαν – μετά από πολλά χρόνια μηδενικών προσλήψεων- 11700 εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης φέτος, οι οποίο προστέθηκαν στις 4500 ειδικής αγωγής που προσελήφθησαν πέρσι ενισχύοντας έτσι το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα όλα τα σχολικά εγχειρίδια ήταν στα σχολεία έγκαιρα καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι όπως και πέρσι ανέλαβαν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Για την διαδικασία της αξιολόγησης επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την βούληση του υπουργείου να προχωρήσει η διαδικασία που θα αναβαθμίσει την  διδασκαλία τονίζοντας παράλληλα πως δεν κινδυνεύει κανένας εκπαιδευτικός με απόλυση. Τέλος για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων δεσμεύτηκε να εξεταστεί το θέμα με τον κ. βουλευτή  και με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται σε αυτό ( Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών , Δήμος κ.α).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ