Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης συμμετείχε στη σύσκεψη φορέων στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ στο Αμύνταιο

Την Πέμπτη 09/06/2022  πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα σύσκεψη φορέων στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ, στο Αμύνταιο.  Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Άμπας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Ιορδάνης Μπάντης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκου , η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού περιοχής Αμυνταίου και δημοτική σύμβουλος κ. Διαμάντω Κρητικού, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Λάζαρος Μπούκτσης, ο             πρόεδρος του Α.Σ Μανιακίου Βοκερία 551  κ. Σάββας Κουρτπαρασίδης, ο πρόεδρος του Α.Σ Μανιακίου κ. Σάββας Τσακιρίδης , πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και παραγωγοί.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ζημιές που προκάλεσε στα αγροκτήματα η πρόσφατη χαλαζόπτωση και ο  καλύτερος συντονισμός από την μεριά των φορέων προκειμένου να  προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις.

Ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η καταστροφή, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και ήδη την Τρίτη 07/06/2022 έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης από την διευθύντρια του  ΕΛΓΑ Κοζάνης κ. Κατόγλου Ελένη παρουσία του βουλευτή, του δημάρχου Αμυνταίου και εκπροσώπους των αγροτών ( υπάρχει αναλυτικό δελτίο τύπου από 07/06/2022).

Στην σύσκεψη τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών καθώς και παραγωγοί και καθορίστηκε το πλάνο των ενεργειών. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να μεταβεί την Παρασκευή  10/06/2022 κλιμάκιο στον ΕΛΓΑ Κοζάνης προκειμένου να θέσουν υπ’ όψιν της αρμόδιας υπηρεσίας το αίτημα για την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών.

Παράλληλα ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε να προγραμματίσει  την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις με  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά Γεώργιο,  τον Υφυπουργό κ. Στύλιο Γεώργιο και  τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  κ.  Ανδρέα Λυκουρέντζο  στις οποίες θα συμμετέχουν ο ίδιος και εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών. Σκοπός των επισκέψεων είναι να γνωστοποιηθεί στο υπουργείο το μέγεθος της καταστροφής και να δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση οριζόντιες προκαταβολές σε όλους τους αγρότες που έχουν πληγεί και στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα, να δοθεί το σύνολο της ενίσχυσης, ανάλογα με τα πορίσματα που θα βγάλουν οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ