Ο Γιάννης Αντωνιάδης για την επίσκεψη κλιμακίου Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Την Πέμπτη 5/9/2019 , κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους κ.κ. Γιάννη Αντωνιάδη Βουλευτή Φλώρινας, Μαρκόπουλο Δημήτριο, Βουλευτή Β΄ Πειραιώς, Λιούτα Αθανάσιο, Βουλευτή Τρικάλων, Μπαραλιάκο Φώντα, Βουλευτή Πιερίας, Θεοδώρου Θωμά, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Φλώρινας και Τσιρώνη Γεώργιο, Πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο Αμυνταίου, και άλλους πραγματοποίησαν περιοδεία σε φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Κιοσσέ Γιάννη, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ Βασίλη Γιαννάκη, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη,  τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο  Μπιτάκη, εργαζόμενους στη ΔΕΗ, την εταιρεία ΈΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε και την εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα του νόμου και συγκεκριμένα:

-Το ζήτημα της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων και της αναγκαστικής μετανάστευσης προς εύρεση εργασίας.

-Τα ενεργειακά θέματα του Νομού και το μέλλον του ΑΗΣ Αμυνταίου με κυρίαρχα τα αντισταθμιστικά οφέλη και τα μέτρα ανακούφισης για τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΔΕΗ και τους μικροεργολάβους (φορτηγά – σκαπτικά).

-Η τηλεθέρμανση της Φλώρινας και της Μελίτης, η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και τα προβλήματα που υπάρχουν με την χορήγηση των καυσόξυλων στους δικαιούχους.

-Η μελέτη και η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας- Αμυνταίου- Πτολεμαΐδας, ένα έργο που θα βγάλει από την απομόνωση τον Νομό και θα φέρει πιο κοντά τη Φλώρινα στην Εγνατία και στα μεγάλα αστικά κέντρα

-Η κατασκευή και λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πρεσπών, Τριανταφυλλιάς, Παρορίου και Βεγορίτιδας, έργα πνοής για τον αγροτικό κόσμο. Η ολοκλήρωση των αναδασμών, καθώς και σοβαρά θέματα που αφορούν στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους της περιοχής (ελληνοποιήσεις προϊόντων, εργάτες γης κ.α.)

-Τέλους συζητήθηκε η λειτουργία και η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Φλώρινας με την στήριξη των υπαρχόντων δομών και σχολών και την δημιουργία νέων υποδομών που θα βοηθήσουν έτσι ώστε η Φλώρινα να αποκτήσει ένα ελκυστικό Πανεπιστήμιο που θα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών με άρτιες υποδομές και επάρκεια επιστημονικού προσωπικού.

Όλα τα ανωτέρω θέματα συζητηθήκαν με τους φορείς μέσα από έναν ώριμο διάλογο και αποφασίστηκε η έναρξη της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς για τα θέματα που τους απασχολούν,  και η προώθηση όλων των ζητημάτων στα αρμόδια υπουργεία μέσα από συναντήσεις που θα προγραμματιστούν στο επόμενο διάστημα.

 

Από το γραφείο τύπου