Ο Γιάννης Αντωνιάδης Νέος Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ο συμπολίτης μας Φλωρινιώτης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Νέος Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Αντωνιάδης, εκπαιδευτικός από τη Φλώρινα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΟΕ. Ο Γ. Αντωνιάδης είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Η εκλογή του έγινε από το Δ.Σ. της ΠΟΕ που συνεδρίασε σήμερα στην έδρα του στη Θεσσαλονίκη.

Το ΔΣ επανασυστάθηκε σε σώμα αναπληρώνοντας τα δύο μέλη που είχαν παραιτηθεί πρόσφατα: τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, καθηγητή ιατρικής, Επαμεινώνδα Παρχαρίδη και το μέλος Κώστα Γαβρίδη και το μέλος, Ιωάννη Ζελίλωφ που είχε παραιτηθεί πριν από το καλοκαίρι.

 

Η νέα σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιάννης Αντωνιάδης

Α’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Χατζηδαυιτίδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Στάθης Παπαδόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Τοπαλίδης

Αναπληρώτρια Γραμματέας: Γεωργία Κυριακίδου

Ταμίας: Ελένη Βασιλειάδου

 

Μέλη: Κώστας Αλεξανδρίδης, Θωμάς Βασιλειάδης, Αλέξανδρος Εφραιμίδης, Κώστας Αποστολίδης, Αγγελική Παπαδοπούλου, Χρύσα Μαυρίδου, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, Νίκος Μωυσίδης, Λεωνίδας Σαρβανίδης και τρεις νεοεισερχόμενοι, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο Νίκος Ταμουρίδης και ο Θεόφιλος Κοτσίδης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ διεξήχθη σε πολύ ζωηρή κλίμα, με κύριο θέμα την παραίτηση αλλά και τα πεπραγμένα του πρώην προέδρου Επαμεινώνδα Παρχαρίδη. Η πρώτη δουλειά του ΔΣ της ΠΟΕ υπό τη νέα της σύνθεση είναι να οργανώσει άρτια το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου στη Λάρισα.

 

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Επικεφαλής 450 ποντιακών σωματείων τέθηκε ο συμπολίτης μας Γιάννης Αντωνιάδης με την εκλογή του ως προέδρου της  ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από 4.10.2014. Διαδέχτηκε στην προεδρεία της ομοσπονδίας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές  της Ιατρικής Παρχαρίδη Γιώργο και Φαχαντίδη Επαμεινώνδα.

Οι αγώνες του κ. Αντωνιάδη στην τοπική μας κοινωνία είναι γνωστοί και πολυετείς. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί του αλλά δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την καθαρότητα του λόγου του, την ευθυκρισία του, το πάθος του για αξιοπρεπή εργασία και μια δικαιότερη κοινωνία.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τιμή για τον ίδιο και τους συμπολίτες του.

Ευχόμαστε να’ χει υγεία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Εκτιμούμε ότι τώρα δεν θα είναι εύκολο να τον βγάλουν από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ως βουλευτής να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στην τοπική μας κοινωνία.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Είναι γιός του Δημητρίου και της Βενετίας και είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ρομοσιού (δασκάλα) και πατέρας δυο κοριτσιών, της Θεοδώρας (18 ετών) και της Αλεξάνδρας (15 ετών).

Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας το 1981 και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας το 2001. Απόφοιτος της ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης (μονοετές μεταπτυχιακό).

–          Πληρεξούσιος Νομάρχης Φλώρινας το 1999 σε θέματα Εκπαίδευσης, Εμπορίου, Συγκοινωνιών, Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού.

–          Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας τη διετία 2001-2003.

–          Μέλος Νομαρχιακών Επιτροπών (από το 1994 και έκτοτε) σε διάφορους τομείς – (περιβάλλον, οικονομία κ.α.)

–          Μέλος επιτροπών διεκδικήσεων των μεγάλων θεμάτων της ΠΕ Φλώρινας μαζί με Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους κτλ.(εργοστάσιο ΔΕΗ, πανεπιστήμιο κτλ)

–          Πρόεδρος επιτροπής σύνταξης του Αναπτυξιακού Προγράμματος, για το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την ΠΕ Φλώρινας και κεντρικός εισηγητής στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας (1999).

–          Από το 1994 εκλέγεται συνεχώς Νομαρχιακός Σύμβουλος, στις πρώτες θέσεις. Τέσσερις θητείες α)1994-1998, β)1998-2002, γ)2002-2006, δ)2006-2010.

–          Αντινομάρχης από το 2007 για τέταρτη συνεχή χρονιά μέχρι και το 2010. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων από το 1990 και εντεύθεν με περιεχόμενο πολιτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό.

–          Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων το 2014, και μέχρι το 2014 Αναπληρωτής πρόεδρος.

–          Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2009.

–          Πρώτος Περιφερειακός σύμβουλος στη Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αλλά και σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

–          Αντιπεριφερειάρχης θεματικός προγραμματισμού και ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία (2011-2012).

–          Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας από το 1994 έως 2001 και από το 2013 μέχρι σήμερα.

–          Από 4-10-2014 είναι πρόεδρος της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην οποία είναι ενταγμένα 450 σωματεία ανά την Ελλάδα.