Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ημερομηνία υπενθύμισης των προβλημάτων που βιώνει ο πλανήτης μας. Η επιβίωση και η παραμονή μας πάνω σε αυτόν, εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε, από τη θερμοκρασία του πλανήτη και από την επιβίωση όλων των άλλων ζωικών και φυτικών ειδών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που επιλέχθηκε από τον Ο.Η.Ε. και είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα και στην επιβεβλημένη ανάγκη προάσπισης και διατήρησης της παγκοσμίως, μας βρίσκει εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Η ανθρώπινη ζωή αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πως είναι ταυτισμένη με την περιβαλλοντική αξία και συνάμα μας καλεί επιτακτικά να επαναπροσδιοριστούμε, σε σχέση με την προστασία και διαχείριση του οικουμενικού περιβάλλοντος.

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται πολυεπίπεδη συμμετοχή όλων των φορέων  του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και του ιδιωτικού τομέα, που συμμετέχουν στην αναπτυξιακή διαδικασία.  Κυρίως όμως χρειάζεται η ενημέρωση, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ως Δήμος Αμυνταίου  θέτουμε τις βάσεις για μια νέα περιβαλλοντική πολιτική. Η ανάπλαση ιστορικών περιοχών αλλά και οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των χωριών του Δήμου μας, στοχεύουν στην προάσπιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Παράλληλα, τα συνεχιζόμενα προγράμματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, συνεισφέρουν σημαντικά και στοχεύουν στην υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον. Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερο πράσινο, με περισσότερο οξυγόνο. Το περιβάλλον μας αφορά όλους!.

 

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Αμυνταίου