Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Π.Ε. Φλώρινας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Νωρίς το πρωί, παρέδωσε σε αντιπροσωπεία την ελληνική σημαία, για να γίνει η έπαρσή της στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια συμμετείχε στην επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και στην επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Γ. Μόδη, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων ο κ. Δήμαρχος δήλωσε: “Σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, λόγω της πανδημίας αλλά και των τουρκικών προκλήσεων, εθνικό χρέος μας έχει φέρει σ’ αυτόν τον χώρο για να εορτάσουμε την εθνική επέτειο της 28ηες Οκτωβρίου.

Το Έπος του ’40, αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, βαμμένη με αίμα. Είναι μέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης σε γνωστούς και αγνώστους ήρωες, που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Αλλά είναι ταυτόχρονα και μέρα άντλησης διδαγμάτων και υποθηκών.

Με την ευχή η Παναγία να μας έχει υπό την σκέπη της και κρατώντας το λάβαρο του πατριωτισμού ψηλά, εύχομαι σε όλους υγεία και εθνική ομοψυχία. Χρόνια πολλά!