Ο Δήμαρχος Φλώρινας συμμετείχε στην επιστημονική διημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια στην Ξάνθη

Στην επιστημονική διημερίδα “Όταν τα ποτάμια επιστρέφουν στις πόλεις” που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου.

Η διημερίδα αφορούσε στις νέες μεθόδους διαχείρισης και στις προοπτικές ανάδειξης των αστικών και περιαστικών ποταμών και ρεμάτων. Στη διάρκεια της συζητήθηκαν οι αλλαγές στη Νομοθεσία, οι ευρωπαϊκές οδηγίες και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, όπως απορρέουν από τη σύγχρονη αντίληψη για την περιαστική φύση, αλλά και τα δεδομένα της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης, ο σημαντικός ρόλος των υδάτινων οικοσυστημάτων, η σύνδεσή τους με τη ζωή των κατοίκων της πόλης και η συνολική αξιοποίησή τους με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ο κ. Γιαννάκης, ως μέλος του Δικτύου, απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα Αντιγόνη Ζαφειράκου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.