Ο Δήμος Φλώρινας φωταγώγησε μπλε το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και το Make-A-Wish

????????????????????????????????????

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Ο Δήμος Φλώρινας υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στην διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το Δημαρχείο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish.

«Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Φλώρινας να συμμετέχει σε αυτήν την παγκόσμια δράση και να συμβάλλει, με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου, στους ευγενείς σκοπούς της» τόνισε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η κα Σοφία Φουδούλη Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δήλωσε: «Ο Δήμος Φλώρινας ανταποκρινόμενος με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το βράδυ της Παρασκευής, 29 Απριλίου, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη».

Η κα Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Επιστρέφοντας στην νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για την θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.