Ο διακεκριμένος χειρουργός Δημήτρης Γάκης, Τομεάρχης Υγείας – Εκπρόσωπος του Κινήματος Ελεύθεροι άνθρωποι

Συνάντηση στη Φλώρινα είχε ο επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας, με τον φημισμένο γιατρό, πρώην διευθυντή του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Δημήτρη Γάκη.

Στη συνάντηση παρέστη ο Εκπρόσωπος του Κινήματος στη Βόρειο Ελλάδα και μέλος του Τομέα Εθνικών Θεμάτων Μιχάλης Πατσίκας, όπως και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου, Παντελής Ζήλος.

Ο διακεκριμένος χειρουργός, (έχει κάνει περισσότερες από 2500 μεταμοσχεύσεις νεφρών και ήπατος) αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Τράγκα να είναι ο Τομεάρχης Υγείας και Εκπρόσωπος σε θέματα δημόσιας υγείας του ΚΕΛΑΝ.

Ο Δημήτρης Γάκης, υπήρξε διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», όπου είχε δημιουργήσει και την πρώτη μονάδα αντιμετώπισης λοιμώξεων.

Ο κ. Γάκης γεννήθηκε στη Φλώρινα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στον τομέα Γενικής Χειρουργικής και Λαπαροσκοπικής και ταυτόχρονα στις μεταμοσχεύσεις ήπατος – παγκρέατος – χοληφόρων στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ.

Αποτέλεσε συντονιστή του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ διετέλεσε και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον, από το 2017 μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος χειρουργικής του νοσοκομείου King Salman στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.