Ο Κάθετος Οδικός Άξονας  Κοζάνη- Πτολ/δα- Φλώρινα- Νίκη η επόμενη πρόκλησή σας κε Πρωθυπουργέ!

Δια στόματος Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ανακοινώθηκε από τα Τρίκαλα (30-1-21) ο προγραμματισμός του Βόρειου Τμήματος του Ε 65 μήκους 70,5 χιλ. και προϋπολογισμού 442,1 εκ. ευρώ ενός έργου σημαντικού για την Μεταλιγνιτική Δ. Μακεδονία.

Καλοδεχούμενη η εξαγγελία ,  αφού βελτιώνει την προσβασιμότητά της και θα την συνδέει ταχύτερα με τη Θεσσαλία και την Πρωτεύουσα.

Η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης  (ελπίζοντας να μην χρεωθεί εξ’ ολοκλήρου στην Περιφέρειά μας).

Επειδή και ο Κάθετος  Οδικός  Άξονας που θα συνδέσει την Εγνατία με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και  είναι εξ΄ ίσου σημαντικός για τη Δ. Μακεδονία ,δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφερειακή μας Αρχή , που πελαγοδρομεί  σε πελατειακές δεσμεύσεις και δευτερευούσης σημασίας επιλογές.

Γιατί όχι  και το έργο αυτό ,που η μελετητική ωριμότητα δεν είναι επαρκής ,σίγουρα όμως καλύτερη από το 7% του Ε65 , να μην συμπεριληφθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης επίσης, ολοκληρώνοντας έτσι το δίκτυο Διευρωπαϊκών Οδικών Συνδέσεων της Δ. Μακεδονίας.

Θα είχε  μεγάλη  σημασία  να το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Απολιγνιτοποίησης-κατά κυριολεξία- επιδεικνύοντας  το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

-Θα ήταν μία καλή αρχή και απόδειξη ότι από τα μέχρι τώρα λόγια περνάμε σε πράξεις!

Γιάννης Στρατάκης

Περ. Σύμβουλος-Συνδυασμός  ΕΛΠΙΔΑ