Ο Κωνσταντίνος Σιάκος υποψήφιος με τον συνδυασμό “Δημιουργική πορεία, κοινωνική συνεργασία”

Φίλες και φίλοι,

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για κοινωνική συνεργασία, σήμερα, Εργατική Πρωτομαγιά, έχω την χαρά και την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Στέφανου Μπίρου. Με αίσθημα σεβασμού και αγάπης για τον τόπο μας, με την εμπειρία μου στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά κυρίως ως νέος άνθρωπος, θεώρησα χρέος μου τη συμπόρευση στις επερχόμενες εκλογές δίπλα σε έναν άνθρωπο με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που οραματίζεται καλύτερες μέρες για τη Φλώρινα και τα χωριά μας.

Γνωρίζετε όλοι την δράση μου και την παρουσία μου στα κοινωνικά πράγματα. Γνωρίζετε όλοι τις παρεμβάσεις μου ως Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γνωρίζετε όλοι την σύγχρονη ματιά με την οποία αντιλαμβανόμαστε τα κοινωνικά ζητήματα. Όταν διεκδικείς συλλογικά, καταφέρνεις πολλά.

Με την ίδια τόλμη, σύγχρονη αντίληψη και αποφασιστικότητα πρέπει να προχωρήσουμε και στον Δήμο Φλώρινας. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα ανθρώπων, που θα διοικήσουν τον Δήμο με όραμα και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε έναν Δήμο που θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει προς όφελος των πολλών με αλληλεγγύη και ουσιαστική ανάπτυξη.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημοτικού Συμβούλου και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να επιλέξουν πρόσωπα που τους εκφράζουν και θα ασχοληθούν με τα κοινά ενεργά. Καλό αγώνα σε όλους.

Φλώρινα, 1/5/2019

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Σιάκος 

 

Λίγα λόγια για τον ίδιο:

Ο Κωνσταντίνος Σιάκος γεννήθηκε στην Φλώρινα το 1975. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Από το 1998 εργάζεται ως Προιστάμενος Τεχνικού Τμήματος στον κλάδο των αυτοκινήτων. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ταλιοπούλου, ψυχολόγο, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

  • Από το 2014 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.
  • Από το 2016 εκλέγεται ως μέλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
  • Από το 2014 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.
  • Από το 1999 είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Φλώρινας.
  • Από το 2017 είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
  • Από το 2019 είναι Εκτελεστικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ενωμένων Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (πανελλήνιας εμβέλειας).

Ο προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα 44χρονος Πρόεδρος έχει καταφέρει να βάλει το ΕΚΦ για τα καλά στη νέα εποχή επενδύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προχωρήσει σε μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση, περνώντας στην πραγματικότητα των ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων, ενώ έχει πιστοποιηθεί με ISO. Ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες εργαζομένων σε όλη τη χώρα, έχει μετατρέψει την θεσμική παρουσία του ΕΚΦ σε σύγχρονη πλατφόρμα ενημέρωσης των νέων συμπολιτών μας για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, καθώς όπως λέει ο ίδιος “καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να παραμένει στο συρτάρι”.