Ο Μιχάλης Χαλκίδης στη Φλώρινα

ΜΟΝΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

«Τα μεν αριστερά κόμματα δεν έχουν πρόταση εξουσίας, τα κεντροδεξιά που πάνε να δημιουργηθούν ή είναι δημιουργημένα στο χώρο της κεντροδεξιάς δεν έχουν πρόταση εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και η μόνη σοβαρή πολιτική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα, να βάλει πλάτες για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο είναι η Ν.Δ.», τόνισε ο βουλευτής Ημαθίας ΝΔ προς τα στελέχη της ΝΔ την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στη Φλώρινα.
Ο κ. Χαλκίδης μίλησε στα μέλη της ΝΟΣ για την αναγκαιότητα της δημιουργίας της κυβέρνησης Παπαδήμου, εξήγησε γιατί η Νέα Δημοκρατία έβαλε «πλάτη» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας.
Κάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, για να πάψουν οι οριζόντιες περικοπές.
Επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το μνημόνιο αλλά θα υπάρξουν αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα για να μην επιβαρυνθούν επί πλέον οι μισθοσυντήρητοι. «Βεβαίως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε αλλά μπορούμε να διαπραγματευτούμε μέσα στη δανειακή σύμβαση άλλα ισοδύναμα μέτρα. Την τρόικα και τους Ευρωπαίους δεν τους ενδιαφέρει αν θα εισπράξεις από το να μειώσεις τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά τον ενδιαφέρει να βγάλεις πλεονασματικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί να έχουμε έσοδα 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως χώρα και να ξοδεύουμε 60».
Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της ΝΔ για τις συντάξεις, οι οποίες θα τηρηθούν. « Πέραν όλων αυτών που σας είπα για δύο πράγματα δεσμευτήκαμε. Ότι δεν πρόκειται να υπάρχει καμία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ που να μην καλυφθεί από τη Ν.Δ. την επόμενη μέρα και αυτό ξεκαθαρίζω δε σημαίνει ότι 700 ευρώ θα είναι η κατώτατη σύνταξη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χαλκίδης είπε:
Ερώτηση: Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και έχω χάσει το μισό μισθό μου. Πιστεύετε εσείς ότι θα μου αναπληρώσετε το κενό ερχόμενοι στην εξουσία;
Απάντηση: Αν ο μισθός σας ήταν 4.000 ευρώ τότε καλά κάνατε και χάσατε τις 2.000.
Δημοσιογράφος: ήταν 800 ευρώ.
Συνέχεια απάντησης:  αν ήταν 800 ευρώ τότε κανένας δεν έχασε 400 ευρώ και πήγε στα 400 ευρώ.
Όταν η χώρα αυτή τη στιγμή περνάει μια μεγάλη κρίση σαφώς και πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτες. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια κρίση που είναι τόσο μεγάλη ώστε μπορεί την επόμενη μέρα να καταστραφούμε όλοι μας. Σ’ αυτό που είναι μέχρι τώρα είναι δυσανάλογο γιατί χτυπήθηκαν οι μισθωτοί, οι μεγαλοσυνταξιούχοι, γιατί κάτω από 1.300 ευρώ κανένας συνταξιούχος δεν πειράχτηκε ούτε ένα ευρώ. Ο ιδιωτικός τομέας με τα τελευταία μέτρα και η ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν μη εξαιρουμένου και του κόμματος που είμαι Βουλευτής της Ν.Δ., είναι ότι δεν έβαλαν χέρι σε όσους φοροδιαφεύγουν και σε όσους κλέψανε το κράτος.   Εάν δεν προχωρήσουμε ως πολιτεία στη δήμευση των περιουσιών αυτών οι οποίοι κυριολεκτικά κατακλέψανε το κράτος τότε δίκαια θα φωνάζετε και εσείς ότι σας κόψανε το μισθό και κακώς σας τον κόψανε.
Πράγματι πάρθηκαν κάποια μέτρα τα οποία δεν ήταν κοινωνικά δίκαια, πράγματι κάποιοι βάζουν περισσότερη πλάτη απ’ ότι έπρεπε να βάλουν κάποιοι, που κυριολεκτικά απομυζήσανε τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να βάλουμε πλάτη και να το πω πιο απλά το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, τα κόμματα της αριστεράς δεν έχουν πρόταση εξουσίας, τα κόμματα τα διαμαρτυρόμενα της κεντροδεξιάς επίσης δεν έχουν πρόταση εξουσίας και το μόνο που λένε είναι «δε θέλουμε το μνημόνιο». Η μόνη σοβαρή πρόταση που μπορεί να υπάρχει, εναλλακτική, για το ότι μπορούμε να κερδίσουμε με τη δανειακή σύμβαση το χρόνο που κερδίζει η χώρα για να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, είναι η Ν.Δ. εσείς είστε δημοσιογράφοι αν κάποιος άκουσε μια υπεύθυνη πρόταση ας μου την πει, από κάποιο άλλο κόμμα που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη στις εκλογές που έρχονται. Είναι μόνο η Ν.Δ. και γι’ αυτό καλούνται όλοι να τη στηρίξουνε και  να της δώσουν την ευκαιρία μήπως σωθούμε. Δεν είπα ότι σωθήκαμε απλά κερδίσαμε χρόνο για να παλέψουμε για την επόμενη μέρα και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο με ανάπτυξη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τρεις φορές επιχειρήσατε να μας πείτε γιατί ο λαός πρέπει  να στηρίξει τη Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά  και τις τρεις φορές διολισθήσατε στην αντιπολιτευτική  τακτική, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει μια πραγματικότητα, αυτή που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Μας είπατε τρία συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την  αναπτυξιακή πολιτική της Ν.Δ. Εσείς ως Ν.Δ. εάν αύριο θα είστε αυτοδύναμη κυβέρνηση ή ενδεχόμενα κυβέρνηση με κάποια άλλα κόμματα, θα αλλάξετε αυτούς τους όρους που οδήγησαν το λαό σ’ αυτή τη μιζέρια και τη φτώχεια; Θα αλλάξετε το μνημόνιο; Θα κάνετε πράξη τη ρήση του Κων. Καραμανλή της «επανίδρυσης του κράτους»;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν διολίσθησα και στις τρεις απαντήσεις μου αλλά έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και θέσεις γιατί πρέπει να ψηφιστεί η Ν.Δ. στις εκλογές. Με την εις άτοπον επαγωγή σας οδήγησα . Τα άλλα κόμματα τα μεν αριστερά δεν έχουν πρόταση εξουσίας, τα κεντροδεξιά που πάνε να δημιουργηθούν ή είναι δημιουργημένα στο χώρο της κεντροδεξιάς δεν έχουν πρόταση εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και η μόνη σοβαρή πολιτική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα, να βάλει πλάτες για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο είναι η Ν.Δ. και επιχειρηματολόγησα το γιατί .
Σας είπα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για να μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και υγειές οικονομικό περιβάλλον και να έρθει ο επιχειρηματίας να βάλει τα χρήματά του και να μειωθεί η ανεργία. Αλλιώς θα αυξάνεται και δεν θα έχουμε έσοδα, τη μείωση του Φ.Π.Α. και άλλες περιπτώσεις.
Εμείς από την αρχή λέγαμε να πωληθεί η κρατική περιουσία με τις αποκρατικοποιήσεις για να πάρουμε 50 δις. Αυτά είναι τα βασικά που λέμε για την επόμενη μέρα και αν ακούτε εσείς ή οι πολίτες της Φλώρινας κάποια εναλλακτική για την επόμενη μέρα και τη διακυβέρνηση της χώρας να την πούνε και αν υπάρχει να ψηφίσουν το κόμμα.
Δεν αλλάζουν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις αλλά διαπραγματευόμαστε σκληρά όπως και το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και πετύχαμε όσα πετύχαμε. Δεν ξέρετε ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός στη συμφωνία που έκανε ο Βενιζέλος, πριν από τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν στο πρόγραμμα για να κοπούν; Δε ξέρετε ότι είχε συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος που σήμερα διεκδικεί την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ  5,5% ήταν το επιτόκιο για τη δανειακή σύμβαση; Δε ξέρετε ότι αυτά τα μειώσαμε; Δεν ξέρετε ότι ήταν αποφασισμένοι να αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και άσκησε βέτο ο Σαμαράς και στα τρία και δεν πέρασε κανένα; Βεβαίως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε αλλά μπορούμε να διαπραγματευτούμε μέσα στη δανειακή σύμβαση άλλα ισοδύναμα μέτρα. Την τρόικα και τους Ευρωπαίους δεν τους ενδιαφέρει αν θα εισπράξεις από το να μειώσεις τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά τον ενδιαφέρει να βγάλεις πλεονασματικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί να έχουμε έσοδα 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως χώρα και να ξοδεύουμε 60. Και πρέπει να το καταλάβουν όλοι, γιατί αυτό συμβαίνει και στον οικογενειακό προϋπολογισμό του καθένα μας. Εμείς λέμε ότι αφού θέλουμε αυτά τα χρήματα πρέπει να βρούμε ισοδύναμα μέτρα και σας ανέφερα δύο παραδείγματα. Θα κινηθούμε εκεί μέσα αλλά θα διαπραγματευτούμε τι είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να στηρίξει την οικονομία. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι με την οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων που είπε το ΠΑΣΟΚ μπορείς να βγεις από την ύφεση και δικαιωθήκαμε. Δεν πιστεύουμε ότι με το να αυξήσεις τη φορολογία στα καύσιμα θα αυξήσεις και τα έσοδα και δικαιωθήκαμε. Δεν πιστεύουμε ότι με το να αυξήσεις τα τέλη κυκλοφορίας θα έχεις περισσότερα έσοδα και δικαιωθήκαμε. Σας ανέφερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις από μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τα προηγούμενα 2,5 χρόνια που οδήγησαν στην αύξηση της ύφεσης 7% και σε οικονομικά αδιέξοδα χειρότερα από ότι ήμασταν.
Πέραν όλων αυτών που σας είπα για δύο πράγματα δεσμευτήκαμε. Ότι δεν πρόκειται να υπάρχει καμία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ που να μην καλυφθεί από τη Ν.Δ. την επόμενη μέρα και αυτό ξεκαθαρίζω δε σημαίνει ότι 700 ευρώ θα είναι η κατώτατη σύνταξη αλλά για παράδειγμα αν κάποιος που έπαιρνε 600 ευρώ σύνταξη και τώρα του κόπηκαν 100 ευρώ, αυτά θα αναπληρώσουμε σε πρώτη φάση και θα καλύψουμε όλες τις απώλειες από τα επιδόματα των πολυτέκνων. Αυτή είναι η δέσμευση της Ν.Δ. δηλαδή σ’ αυτούς που χρειάζονται πραγματικά στήριξη. Και αν καταφέρουμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών πέρα από κόμματα και χρώματα να προκαλέσουμε την ανάπτυξη, θα κερδίσουμε όλοι. Αλλά αν δεν γίνει η ανάπτυξη φίλες και φίλοι θα χάσουμε όλοι. Τέλειωσαν τα αστεία και ο ξύλινος πολιτικός λόγος που μπορεί να υπήρχε από όλα τα κόμματα μη εξαιρουμένου και ημών. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε τους πολίτες και τους μιλάμε καθαρά, γι’ αυτό σ’ αυτό το κάλεσμα θέλω να συμμετέχουν όλες και όλοι, όλοι οι φίλοι της Ν.Δ. έστω και αν είναι απογοητευμένοι, οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που πικράθηκαν και προδόθηκαν από τα υπάρχουν χρήματα και την πολιτική αυτά τα 2,5 χρόνια και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες να τους πω  πολύ απλά ότι η αποχή δεν είναι ψήφος ευθύνης. Η νεολαία πρέπει να πάρει στα χέρια της την τύχη της χώρας και για να γίνει αυτό πρέπει να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν και να επιλέξουν το κόμμα που δίνει τη δυνατότητα προοπτικής σωτηρίας της χώρας. Δε λέμε ότι μπορεί να σταθεί η χώρα, δε ξέρουμε τι θα γίνει αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι με την πολιτική αυτή μπορούμε να βγάλουμε από το αδιέξοδο και να σώσουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας.