Πέτη Πέρκα: Οι Δρ. του ΣΟΚ επιδιώκουν τη διαγραφή της μνήμης

 Παρουσία μέσω skype της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ 

Η κ. Πέρκα, ερωτώμενη για τη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την μη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων από το μαξιλάρι των 37 δις, για την ενίσχυση των ανέργων, των επιχειρήσεων, εργαζόμενων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, απάντησε: «Όταν εμείς λέγαμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ποσό από αυτό το μαξιλάρι, που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά η χώρα μπορεί να έχει μια ασφάλεια έναντι κινδύνων, παίρνουμε την απάντηση που δίνει σήμερα ο κ. Λαζαρίδης περί εφεδρείας-μα είναι πια αργά- γιατί πλέον έχουμε μάθει από διαρροές ότι ποσά από αυτό το μαξιλάρι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Λέμε τόσο καιρό ‘χρησιμοποιείστε το για να πάρετε εμπροσθοβαρή μέτρα γιατί θα είναι πολύ αργά αν αφήσουμε την κρίση να περνά…και να χρησιμοποιηθούν όταν και εάν χρειαστεί’. Εδώ μαθαίνουμε τελικά ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ποσά από το απόθεμα. Δεν ξέρουμε πόσα και που, το οποίο είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

Σε ερώτηση για το αν θα ζητηθεί ‘λογαριασμός’ γι’ αυτό, απάντησε: «Βεβαίως και θα ζητηθεί λογαριασμός. Αυτά είναι χρήματα που πόνεσε ο ελληνικός λαός, πόνεσε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ήταν αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας χρηστής διαχείρισης των οικονομικών της χώρας, και βεβαίως έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την πανδημική κρίση, διότι τώρα είναι πράγματι η ώρα… οι διεθνείς οικονομολόγοι υποδεικνύουν ότι όταν ξεκινάει μία κρίση θα πρέπει να πέσει ζεστό χρήμα για να κρατηθούμε όρθιοι. Τόσο καιρό μας μιλάνε για εφεδρείες και ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει αργότερα…».

«Ο Υπ. Οικονομικών είναι συχνά στα κανάλια και θα μπορούσε να μας δώσει κάποια πληροφορία αλλά επέλεξε να μην το κάνει, όπως και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του δεν έκανε καμία αναφορά παρά μόνο υπάρχουν διαρροές από το Υπ. Οικονομικών που σημειώνουν ότι έχει μπει χέρι στο λεγόμενο μαξιλάρι…ο Πρόεδρός μας χθες ρώτησε που πήγαν αυτά τα λεφτά γιατί υπάρχει ένα ζήτημα και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά της πολιτικής των δύο κομμάτων. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό κάναμε και παρουσιάσαμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρών μέτρων».

Απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη που κόμπαζε για τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού είπε: «Το ότι δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια, οφείλεται στο γεγονός ότι κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να πετύχει τη ρύθμιση του χρέους για πολλά χρόνια και συγχρόνως να εξασφαλίσει το μαξιλάρι. Το υπενθυμίζω για να μην το ξεχνάμε πως πριν την κρίση του κορονοϊού -ήδη το τελευταίο τρίμηνο του 2019- η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ είχε υποσχεθεί ανάπτυξη της τάξης του 4% και γελάει ο κόσμος, κατάφερε να φτάσει στο 1% όταν παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2,8%», σημείωσε για τα οικονομικά της χώρας.

Παρατηρώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να διαγράψει και να αποσοβήσει όλες τις θετικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την κοινωνία, σχολίασε: «Ξέρετε, επειδή τώρα διαβάζουμε και διάφορα βιβλία, οι Δρ. του ΣΟΚ επιδιώκουν τη διαγραφή της μνήμης. Λευκή σελίδα. Τώρα ξεκινάμε. Δεν είναι έτσι, αυτές οι κυβερνήσεις βάλανε την χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων και πολύ φοβόμαστε και γι αυτό κάνουμε αυτή την κουβέντα σήμερα, να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Δεν αντέχει ο λαός μας και δεν αντέχει η οικονομία μας».

Σε ερώτηση για το αν νομίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε έναν νέο τύπο μνημονίου, απάντησε: « Δεν είναι πολύ καλές οι προοπτικές, πόσο μάλλον σε μία χώρα που μόλις έχει βγει από την οικονομική κρίση. Επιμένουμε και λέμε ότι θα είναι αργά αν δεν παρθούν τώρα μέτρα για να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας και η οικονομία. Θα μιλήσω για το ‘φαινόμενο της χιονοστιβάδας’. Αρχίζει και κυλάει και διογκώνεται και μετά είναι πάρα πολύ αργά. Τα ίδια λάθη γίνανε και στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης. Δεν στηρίχτηκε από την αρχή η εργασία, μειώθηκε η ζήτηση και περάσαμε σε έναν φαύλο κύκλο».

Έπειτα, σημείωσε για την δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πολύ τυχερή η κυβέρνηση που έχει μία αντιπολίτευση που συμμετέχει με παραγωγικό λόγο και προτάσεις. Εμείς δεν το είχαμε αυτό. Φανταστείτε να ήμασταν εμείς και να κλείναμε τις εκκλησίες…φανταστείτε τι θα γινόταν. Αντί να αξιοποιήσουν τις προτάσεις που καταθέτουμε, οι οποίες είναι κοστολογημένες και αξιολογημένες και να τις συζητήσουμε μήπως και βρεθεί κάτι καλύτερο…θεωρούν ότι θα τα λύσουν μόνοι τους».

Στο τέλος της τηλεοπτικής της παρουσίας, παρατήρησε: «Ξαφνικά η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ‘αγάπησε’ τους ντελιβεράδες, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους εργαζόμενους σε super-market. Ξαφνικά ‘αγάπησαν’ το Ε.Σ.Υ. και τους γιατρούς… αυτό είναι μια υποκρισία. Οι ομοϊδεάτες τους σε όλο τον κόσμο έχουν διαλύσει οτιδήποτε αφορά στο δημόσιο. Πρόκειται για ιδεοληψία και μάλιστα για ιδιοτελή ιδεοληψία».

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/zxepK268FW0

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών