Για ποιο οικολογικό πρόσημο μιλάτε; Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας

Για ακόμα μία φορά η τοπική Ν.Δ. και τα στελέχη της αποδεικνύουν ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, αφού ισχυρίζονται ευθαρσώς ότι ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος που μόνοι τους ψήφισαν δια επιστολικής ψήφου, με μία εντελώς υποκριτική διαβούλευση, εκσυγχρονίζει και έχει οικολογικό πρόσημο (!).

Αλήθεια, υπάρχει κάποια περιβαλλοντική, οικολογική ή οποιαδήποτε οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος, που να συμφωνεί με το έκτρωμα που νομοθέτησαν οι Βουλευτές σας; Υπάρχει κόμμα της αντιπολίτευσης ή άλλος πολιτικός φορέας που να συμφώνησε έστω σε ένα άρθρο του εν λόγω νόμου; Η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, το ΓΕΩΤΕΕ, η ΓΕΣΕΒΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών συμφωνούν με το έκτρωμα που ψηφίστηκε και σεις υποστηρίζετε; Αμφιβάλλουμε και προτρέπουμε τους πολίτες να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις τους.

Τα τοπικά στελέχη επαίρονται γιατί η Ν.Δ. δεν κυβερνά απλά. Επαίρονται γιατί η κυβέρνησή τους κάνει business. Κατάφεραν λοιπόν οι τοπικοί ‘άριστοι’ να συμπυκνώσουν έναν νόμο που στην υποτιθέμενη fast track διαβούλευσή του είχε περί τα 60 άρθρα και χθες που ψηφίστηκε είχε «ως δια μαγείας» παραπάνω από 130, σε τρία (3) σημεία και δύο λόγια.

Πείτε μας λοιπόν και δύο λόγια για τα παρακάτω από τα δεκάδες περιβαλλοντικά και μη ζητήματα που απορρυθμίστηκαν:

  1. Ο απόλυτα κερδοφόρος ΑΔΜΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε;
  2. Ο τοπικός πόρος των λιγνιτικών Δήμων μειώθηκε;
  3. Οι προστατευόμενες περιοχές πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους αστικού σχεδιασμού;
  4. Οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων δεν χρειάζεται να έχουν το στοιχείο της τοπικότητας και να έχουν αυξημένη δυνατότητα επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς, τις κοινωνικές ομάδες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις;

Τελικά, πείτε μας, η πολύ Δημοκρατία, οι φορείς του Δημοσίου και οι επιστήμονες είναι εμπόδιο για τις επενδύσεις και τις business σας;

Επειδή λοιπόν δεν αναμένουμε καμία απάντηση, σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν έχετε καμία νομιμοποίηση εκ μέρους μας για την καταστροφή του περιβαλλοντικού χάρτη της χώρας. Η υποστήριξη σας στο Νόμο που καταλύει βασικές περιβαλλοντικές αξίες στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, καταγράφεται και σας βαρύνει αυτή η τεράστια ευθύνη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με την οποία φαίνεται πως δεν έχετε και καλή σχέση, ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο και αποχώρησε από την ψήφισή του (δείτε εδώ). Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, κατέθεσε τις ενστάσεις της από το βήμα της Βουλής (δείτε εδώ). Ο ΣΥΡΙΖΑ όντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέτει τις προτάσεις του για την μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και ασκεί τον ανάλογο κοινοβουλευτικό έλεγχο (οκτώ [8] ΔΤ στα τοπικά μέσα μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας – δείτε εδώ παράδειγμα).

Δυστυχώς όμως, η παρούσα κυβέρνηση δυσκολεύεται στις απαντήσεις, στην ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου, στην ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτοκτηνοτρόφων και αρκείται στην επιδότηση με εκατομμύρια στα κανάλια και τα Σκόιλ Ελικίκου του σκανδάλου των Κ.Ε.Κ.

Ως εδώ κύριοι/ες της Ν.Δ. Δεν θα βαφτίσουμε και το κρέας – ψάρι.

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας                                Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Πέτη Πέρκα                                                                           Φλώρινας