Παναγιώτης Πασχαλίδης: Έγιναν και αρκετές δίκες στις οποίες εργολάβοι διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τον Δήμο για παράνομες αναθέσεις από την Δημοτική αρχή του κ. Τσέπα

Ο κος Τσέπας με κατηγορεί ότι οικειοποιούμαι τα έργα που γίνονται αυτή την εποχή στον Δήμο Πρεσπών ενώ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές προσπαθούσαν για δεκαετίες για αυτά. Συμφωνώ, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια όλοι οι Δήμαρχοι προσπαθούσαν να γίνει Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, τελωνείο στο Λαιμό, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και νέο αρδευτικό. Είμαι ικανοποιημένος που όλα αυτά, και όχι μόνο αυτά, έγιναν ή γίνονται στη δική μου τη θητεία, όπως θα ήταν ικανοποιημένος κι αυτός αν είχε καταφέρει να γίνει κάποιο, έστω ένα από αυτά, στην δική του. Όμως είναι κρίμα να γίνεται αντιπαράθεση για τα έργα που γίνονται. Άλλωστε όλα τα έργα  δεν ανήκουν  στους Δημάρχους αλλά στους Πρεσπιώτες και τους Έλληνες φορολογούμενους που τα χρηματοδοτούν.  Οι Δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται για να υπηρετήσουν την κοινωνία των Πρεσπών και όχι να την εξουσιάσουν. Αυτό καλό είναι να το εμπεδώσει όποιος ασχολείται με τα κοινά.

Σε ένα μόνο σημείο θέλω να δώσω διευκρινίσεις, είναι απαραίτητο για να υπάρχει εμπιστοσύνη και από τους δημότες και από τους προμηθευτές του Δήμου. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πρεσπών, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, είναι σήμερα άριστη. Παραλάβαμε τον δήμο πριν από 6.5 χρόνια με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 701.531,65€. Επίσης, αυτά τα χρόνια έγιναν και αρκετές δίκες στις οποίες εργολάβοι διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τον Δήμο για παράνομες αναθέσεις από την Δημοτική αρχή του κ. Τσέπα. Συνολικά ο Δήμος κατέβαλλε ποσά σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων σε εργολάβους 116.045,79€. Σήμερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου είναι ΜΗΔΕΝ και όλοι πληρώνονται στην ώρα τους ενώ εκκρεμούν λίγες ακόμα δίκες για παράνομες αναθέσεις του κ. Τσέπα. Συνολικά από τα χρέη που μας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή (ληξιπρόθεσμες οφειλές, δικαστικές αποφάσεις και δικαστικά έξοδα) έχουμε πληρώσει περίπου 850.000€. Αυτό από μόνο του είναι ένα γιγάντιο έργο τακτοποίησης των οικονομικών που μας δίνει πλέον την δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον της Πρέσπας για τους δημότες και μαζί με τους δημότες. Σε αυτό το μέλλον μπορούν όλοι να συνεισφέρουν, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσέπα.

Παναγιώτης Πασχαλίδης

Δήμαρχος Πρεσπών