Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων, προϋπολογισμού 8 εκατ. €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 € που εκδόθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα προθεσμία υποβολής ορίστηκε η 08/01/2021 και ώρα 14:00. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας καθώς και λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα.

Η Πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση έργων που συμβάλλουν στη μείωση των πλημμυρών και των επιπτώσεών τους στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και στην ενίσχυση της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, οι οποίες, σύμφωνα με το ισχύον εθνικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας είναι:

  • Χαμηλή ζώνη λεκάνης Πρεσπών
  • Χαμηλή ζώνη λεκάνης π. Αξιού στο Ν. Φλώρινας (π. Λύγκος)
  • Χαμηλή ζώνη άνω ρου π. Αλιάκμονα και λίμνη Καστοριάς
  • Χαμηλή ζώνη μέσω ρου π. Αλιάκμονα (περιοχή Σαρακήνα, Καρπερό)
  • Αριστερή παρόχθια περιοχή τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, χαμηλή ζώνη Φτελιάς
  • Πεδιάδα Κοζάνης
  • Χαμηλή ζώνη κλειστής λεκάνης Πτολεμαΐδας, παραλίμνιες εκτάσεις λιμνών Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πετρών και νότια της λίμνης Βεγορίτιδας
  • Χαμηλή ζώνη Ξηρολίμνης

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 5 – «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.