Παραίτηση Δημάρχου Πρεσπών για το κλείσιμο του στρατοπέδου Παπαπέτρου

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για το στρατόπεδο Αμυνταίου

 

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την απομάκρυνση της Α’  ΕΑΝ και το ενδεχόμενο κλεισίματος του Στρατοπέδου Παπαπέτρου στο χώρο έξω από την πύλη στου στρατοπέδου. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τι 7:00 π.μ. όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των φορέων και μέχρι αυτή την ώρα στο χώρο παραμένουν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο της διαμαρτυρίας εκτός του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Δημοτικών Συμβούλων, συμμετείχαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δημήτρης Ηλιάδης και Χρήστος Ευαγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος και Χρήστος Ναούμ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος και τα μέλη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης και τα μέλη του Συμβουλίου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολίτες.

Αν και όλα είναι έτοιμα για τη μετακίνηση της Α’  ΕΑΝ δεν έγινε καμία κίνηση από πλευράς στρατού, καθώς οι εκπρόσωποι των φορέων και οι πολίτες παραμένουν έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την αποτροπή της απομάκρυνσης των μονάδων από το Αμύνταιο και για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να την πλαισιώσουν, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή μας και να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το στρατόπεδο στο Αμύνταιο.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 

Αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνει ο λαός και η Δημοτική Αρχή  του Αμυνταίου, ενάντια στην αποψίλωση της περιοχής από κάθε κρατική δομή και τη συνέχιση της υποβάθμισης του τόπου, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών σε σχετική δήλωσή του μίλησε για «ανόητες αποφάσεις, που φέρνουν παράλυση στην περιοχή μας» και εξ αιτίας αυτών των αποφάσεων «νοιώθουμε αδικημένοι, πικραμένοι και πολίτες τρίτης κατηγορίας». Τέλος ο κ. Τσέπας, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παραβρισκόμενους, δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Αμυνταίου και θα υποβάλει την παραίτησή του μαζί με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.

Η παραίτηση του Δημάρχου Πρεσπών δείχνει ότι η κατάσταση με την υποβάθμιση του Νομού Φλώρινας έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι φορείς δεν θα ανεχτούν άλλες παρεμβάσεις που να συντελούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Η αδικαιολόγητη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων και το κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου, είναι σαφές ότι αποφασίστηκαν κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις παλαιοκομματικές πρακτικές παρεμβάσεων ανοιχτά, καθαρά και με παρρησία, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή των στρατιωτικών μονάδων και η συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Αμυνταίου.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 Συμμέτοχοι στο μεγάλο αγώνα που δίνεται για παραμονή των στρατιωτικών μονάδων και συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Αμυνταίου δήλωσαν όλοι οι φορείς του Αμυνταίου. Επιπλέον, δήλωσαν ότι παραιτούνται τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των φορέων αντιστεκόμενοι στην αδικία που συντελείται στον τόπο μας.

Οι φορείς του Αμυνταίου δήλωσαν ότι θα συντάξουν επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Φλώρινας, με την οποία θα τους καλούν σε παραίτηση, σύμφωνα με το παράδειγμα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γιώσκου, έτσι ώστε να γιγαντωθεί η αντίσταση στην ερήμωση του τόπου μας.