Παρατηρήσεις επί της Συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, όπου επί της ουσίας εναρμονίζεται με την Κυβερνητική πολιτική που ρίχνει όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη των πολιτών αποσιωπώντας την Κυβερνητική ευθύνη  για το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Επιμένει στη λογική της “ατομικής ευθύνης”, αποσιωπώντας τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες, που έχει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , για την διάλυση του συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων  στη χώρα μας, που έγινε προς Υλοποίηση των Πολιτικών της Ε.Ε. και την εφαρμογή των μνημονικών δεσμεύσεων.
  • Δηλώνει την εναρμόνιση του με την Κυβέρνηση ώστε  να μην κάνει ούτε μία πρόσληψη Γιατρών και Υγειονομικών ΜΟΝΙΜΩΝ, να θωρακίσει το σύστημα Υγείας και να σωθεί κόσμος.
  • Δεν λέει κουβέντα για την χρηματοδότηση κλινικαρχών εν μέσω πανδημίας. Και κυρίως για την διάλυση του συστήματος Υγείας που με τα περιστατικά στην Καστοριά έδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις και την προχειρότητα.
  • Αλήθεια τι έγινε εκείνη η αντίληψη για αυξημένα τεστ στον πληθυσμό ειδικά στην περιοχή της Καστοριάς που έχουμε τεράστιο πρόβλημα έτσι ώστε να ξέρουμε την εξάπλωση; Μήπως το μέγεθος της διασποράς  μας πάει στην .. «ανοσία αγέλης»;
  • Συμφωνεί στην πριμοδότηση ΜΕΘ των ιδιωτιών Κλινικαρχών, σιωπή για τα λεφτά  στους  Καναλάρχες, για μηνύματα και ωφελούμενα, στα  ΚΕΚ να μοιράσουν στους Επιστήμονες (….κατάρτιση), τους  κατασκευαστές επειδή έπεσε η κίνηση στις Ε. Οδούς  και όλων των μεγαλόσχημών υποστηρικτών του τοπικούς και μη.
  • Μετά την δήλωση του ότι “… Oι Δυτικομακεδόνες πρέπει να φροντίσουν να βάλουν κηπάκο και κοτούλες στο σπίτι γιατί αν η έλλειψη τροφίμων είναι μεγάλη μπορεί να πεινάσουμε κιόλα ..”   μας καλεί επί της ουσίας να διαχειριστούμε την κρίση μόνοι μας.
  • Οι δηλώσεις και οι αντιλήψεις του κ. Κασαπίδη είναι και υγειονομική βόμβα εξάπλωσης του ΙΟΥ, επειδή οι απόστρατοι και γενικά οι συνταξιούχοι ακόμη και αν είναι γιατροί κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν. και οι εθελοντές δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο Σύστημα επειδή δεν έχουν σχέση με αυτό. Μπορούν να συνεισφέρουν μόνο υποστηρικτικά έξω από αυτό.
  • Οι αντιλήψεις του εκτός της ανεδαφικότητας, της επικοινωνιακής αντιμετώπισης του κυβερνητικού support, και του στρατιωτικού αυταρχισμού που ονειρεύονται -από εκεί προέρχεται εξάλλου η τοποθέτηση τους-  είναι και πρακτικά επικίνδυνες για την ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ  (Έχουν καταγγελθεί ΚΑΙ από την ΟΕΝΓΕ).
  • ΤΕΛΙΚΑ η Περιφερειακή αρχή έδωσε και δίνει εξετάσεις εκτός από Ανίκανη είναι και επικίνδυνη στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η μονή της έγνοια είναι να στηρίξει την Κυβέρνηση -όπως και στην ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ -αδιαφορώντας για τους πολίτες  της Περιοχής.

Η  Περιφερειακή αρχή λειτουργεί συμπληρωματικά και ομόφωνα με την  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεμένη στο άρμα της «ατομικής ευθύνης» προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίει ο ανυπάκουος λαός για ότι συμβαίνει ξεχνώντας την κυβερνητική και Περιφερειακή «ευθύνη».

 

Κοζάνη 5/4/2020

Το Γραφείο Τύπου

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»