Παρουσίαση της πολιτιστικής Διαδρομής «The Lovely Places»

Την πολιτιστική Διαδρομή «The Lovely Places», δράση στην οποία η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει ως Συνδεδεμένος Εταίρος, παρουσίασαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Χριστίνα Ζιώτα.

Η δράση «Τhe Lovely Places» ανήκει στο διεθνές πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού, με επικεφαλής εταίρο την Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο και μετέχουν περιφέρειες της Ιταλίας(Emilia Romagna, Marche) και της Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι οι δράσεις προώθησης ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission / EC), η οποία ιδρύθηκε το 1948, ως μοναδικός εκπρόσωπος των Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των χωρών της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά περιοχές που έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία και παρουσιάζουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ενώ παράλληλα έχουν έντονο το στοιχείο της ιστορικότητας, υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελώντας έτσι έναν ελκυστικό προορισμό που θα μπορούσε δυνητικά να αναπτυχθεί μέσα από την προώθησή του στο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα συμμετέχει με τις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και  Καστοριάς σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στοχεύει στην ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, των Δήμων Αμυνταίου  (Νυμφαίο, Άγιος Παντελεήμονας, λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, οινοποιεία, κ.ά), Πρεσπών (Άγιος Γερμανός, Άγιος Αχίλλειος, Ψαράδες, μνημεία κ.ά) και Φλώρινας.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή ανάλογων δράσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη της Π.Ε. Φλώρινας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού και την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας.

Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://thelovelyplaces.com/en/.

Το υλικό προσφέρεται σε 3 γλώσσες( Ιταλικά, Αγγλικά, Πορτογαλικά)